Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2022

Στο «μικροσκόπιο» της ΕΛ.ΑΣ. αναρτήσεις προσώπων «κλειδιά» και όμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό που εξιχνιάστηκαν


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να αρχίσουν οι καταθέσεις για τη μυστηριώδη υπόθεση στην Πάτρα με τους θανάτους των τριών κοριτσιών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα της Κυριακής”, αρχικά θα κληθούν για κατάθεση επιστήμονες, που έχουν εμπλακεί στην υπόθεση και τελευταίοι αναμένεται να κληθούν οι γονείς των παιδιών.

Οι καταθέσεις 15 γιατρών και νοσηλευτών από τέσσερα νοσοκομεία της Αθήνας και της Πάτρας, οι αναφορές 7 ιατροδικαστών, αλλά και τα πορίσματα δύο ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων που αναμένεται να ολοκληρωθούν το επόμενο 20ήμερο, αναμένεται να φωτίσουν τις συνθήκες των τριών θανάτων, μέσα σε 32 μήνες, τριών κοριτσιών ηλικίας 6 μηνών, 3,5 και 9 ετών της ίδιας οικογένειας από την Πάτρα.

Κύρια εστίαση του ενδιαφέροντος των ερευνητών της ΕΛ.ΑΣ. αφορά τον θάνατο του τελευταίου από τα κορίτσια, της 9χρονης Τζωρτζίνας, στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» πριν από λίγες ημέρες, που φαίνεται να σχετίζεται με ανακοπή καρδιάς, αλλά, όμως, έχει ιδιόμορφες, δραματικές ομοιότητες με τους θανάτους των δύο αδελφών της. Σε μια έρευνα που θεωρείται ιδιαίτερα σοβαρή, με στελέχη των αρμόδιων αρχών να αναφέρουν ότι «θα δοθεί μια ασφαλής απάντηση γιατί απεβίωσαν, με απροσδιόριστα αίτια θανάτου, τρία μικρά παιδιά της ίδιας οικογένειας. Αν δεν πρόκειται για εξάντληση του νόμου των πιθανοτήτων ή για κάτι που δεν αντελήφθησαν δεκάδες επιστήμονες που ασχολήθηκαν με καθένα από αυτά τα συμβάντα, τότε μπορεί να υπάρχει δυστυχώς μια σκόπιμη ενέργεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι εξετάζουμε κι άλλες παρόμοιες υποθέσεις στο εξωτερικό, οι περισσότερες από τις οποίες είχαν ύποπτα ευρήματα. Μέσα στον επόμενο μήνα θα δοθεί μια ασφαλής απάντηση και τότε ίσως το θρίλερ αυτό αποκτήσει μια νέα διάσταση».

Κρίσιμες θεωρούνται οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας για να διαπιστωθεί όχι μόνο γιατί απεβίωσε, αλλά και γιατί είχε την ανακοπή πριν από ένα χρόνο στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο.

Αναρτήσεις και παρόμοιες υποθέσεις του εξωτερικού

Οι αστυνομικοί που έχουν ήδη ζητήσει τους τρεις ιατρικούς φακέλους των θανάτων των κοριτσιών και οποιεσδήποτε καταγραφές υπάρχουν από άλλες κρατικές αρχές.

Επιπλέον, συνεκτιμούν ιδιότυπες αναρτήσεις στα social media την τελευταία διετία από άτομα που σχετίζονται με την υπόθεση. Επιπλέον, διερευνούν περιστατικά στο εξωτερικό – όπως στη Μεγάλη Βρετανία και στις ΗΠΑ – που έχουν σημαντικές ομοιότητες με την υπόθεση στην Πάτρα και εξιχνιάστηκαν από τις τοπικές αρχές. Μάλιστα, λόγω της ανάγκης διακρίβωσης τέτοιου είδους περίεργων συμβάντων, αποφασίστηκε σε ορισμένα νοσοκομεία στο εξωτερικό η τοποθέτηση επιπλέον καμερών σε χώρους του νοσοκομείου.

“Εξελισσόταν άριστα”

Στο “Βήμα της Κυριακής” μίλησε και η Μαργαρίτα Μπάκα – Καγιά, παιδίατρος – ογκολόγος, διεθύντρια ΕΣΥ, που είχε χειριστεί το περιστατικό της Μαλένας, που ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 3,5 ετών.

“Επρόκειτο για ένα δραματικό και δυσεξήγητο περιστατικό. Η κατάσταση του κοριτσιού μετά τη διάγνωση της οξείας λεμφαδενοπάθειας εξελισσόταν άριστα”, λέει χαρακτηριστικά. Η ίδια είχε ενημερώσει τους γονείς ότι όλα πήγαιναν καλά και η νόσος νικήθηκε.

ΠΗΓΗ: ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News