Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022

Συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Δ. Τζαμτζή με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κ. Σκρέκα


Συνεργασία Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου και για τη χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών σταθμών

Συνάντηση εργασίας που αφορούν την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας είχε, τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστα Σκρέκα.

Συγκεκριμένα, η ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου, μέσω του προγράμματος «Ηλέκτρα» που προωθεί το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ήταν ένα θέμα που συζήτησε ο κ. Τζαμτζής με τον Υπουργό.

Ο Αντιπεριφερειάρχης υποστήριξε ότι η ένταξη του Διοικητηρίου στο πρόγραμμα θα έχει πολλαπλά οφέλη, όπως οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου θα πετύχει την εξοικονόμηση ενέργειας και την εξασφάλιση θερμικής και οπτικής άνεσης.

Να σημειωθεί ότι για την ενεργειακή αναβάθμιση του Διοικητηρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Τζαμτζής συνάντησε και τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Στη συνέχεια, ο κ. Τζαμτζής παρουσίασε στον Υπουργό κ. Σκρέκα τις θέσεις του για τη χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών σταθμών που χρειάζεται να γίνεται με ορθολογικά, περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά κριτήρια.

Ο κ. Τζαμτζής, ζήτησε η χωροθέτηση των φωτοβολταϊκών σταθμών να γίνεται σε περιοχές οι οποίες δεν είναι κατάλληλες για αγροτικές εκμεταλλεύσεις υψηλής απόδοσης και, επίσης, να υπάρχει ικανοποιητική διασπορά τους, ώστε να μην αλλοιώνεται η φυσιογνωμία του αγροτικού τοπίου και να περιορίζονται οι οικολογικές επιπτώσεις στα οικοσυστήματα.

Επόμενο σημαντικό θέμα το οποίο συζητήθηκε μεταξύ των δύο προσώπων, ήταν το νέο θεσμικό καθεστώς των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών. Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε την στήριξη της λειτουργίας των Φορέων οι οποίοι είναι σημαντικό να λειτουργήσουν σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και κοινωνίες και, μέσω αυτών, να διασφαλιστεί η προστασία και οικολογική ανάπτυξη των Προστατευόμενων Περιοχών. Μεταξύ άλλων, η λειτουργία των Φορέων είναι σημαντική για την αξιοποίηση σημαντικών κοινοτικών και άλλων χρηματοδοτήσεων, ενώ αποτελεί και νομική υποχρέωση της χώρας μας, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής και Διεθνούς περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News