Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Λεπτές φέτες μοσχαριού με μπρόκολο


Εύκολη και υγιεινή πρόταση, ακόμη και για βραδινό

Υλικά

- 2/3 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας

- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου

- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι

- 2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού

- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη

- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

- 1 κ. σ. σησαμέλαιο

- 1 κ. σ. κορν φλάουρ

- 1 κ. γλ. σάλτσα Sriracha, ή περισσότερο για γεύση

- 1 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ

- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού

- 1 κ. σ. ελαιόλαδο

- 1 μοσχαρίσια μπριζόλα 450 γρ., κομμένη σε λεπτές φέτες κατά μήκος του κόκκαλου

- 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες

Εκτέλεση

Βήμα 1

Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τη σάλτσα σόγιας, με το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το κορν φλάουρ, τη σάλτσα Sriracha, το τζίντζερ, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και 1/4 φλιτζάνι νερό. Αφήστε στην άκρη.

Βήμα 2

Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 3- 4 λεπτά.

Βήμα 3

Ανακατέψτε το μείγμα μπρόκολου και σάλτσας σόγιας μέχρι να μαλακώσει και να πήξει ελαφρώς, περίπου 3-4 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως ως συνοδευτικό δίπλα στις φέτες μοσχαριού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News