Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2022

Έρχονται ραγδαίες εξελίξεις για τα τρία αδέρφια που πέθαναν σε τρία χρόνια - «Υπάρχουν οι απαντήσεις»


Τα βλέμματα διαρκώς στραμμένα στην Πάτρα, με την επιστημονική κοινότητα να ψάχνει απαντήσεις για τους θανάτους. Τα τρία αδερφάκια πέθαναν και οι γονείς τους βυθίστηκαν στο πένθος.

Η υπόθεση από την Πάτρα παραμένει στο προσκήνιο με εισαγγελικές πηγές αλλά και επιστήμονες να εκφράζουν την πεποίθηση ότι ο γρίφος των θανάτων θα απαντηθεί με στοιχεία μέσα στο επόμενο διάστημα. Τις απαντήσεις περιμένουν πρώτοι από όλους οι γονείς, που ζουν ένα δράμα από το 2019, όταν έχασαν το πρώτο τους αγγελούδι. Τα επόμενα χρόνια είδαν να πεθαίνουν και τα άλλα δύο παιδιά τους, χωρίς οι απαντήσεις για τους θανάτους να είναι πειστικές. Πλέον όπως αναφέρουν άτομα από το περιβάλλον τους, προσπαθούν να μαζέψουν τα κομμάτια τους και ζητούν να μάθουν τι έφταιξε για την τριπλή τραγωδία.

Το πρώτο αγγελούδι έφυγε από τη ζωή το 2019, το δεύτερο το 2020 και το τρίτο, η μικρή Τζωρτζίνα, κέρδισε τη μεγάλη μάχη το 2021 και την έχασε λίγους μήνες μετά, το 2022. Η Τζωρτζίνα ήταν το πιο μεγάλο κορίτσι της οικογένειας Δασκαλάκη. Και ίσως ο θάνατός της, δώσει απαντήσεις στα «γιατί» και στα «πώς» των αιφνίδιων θανάτων.

Οι ανεξήγητοι θάνατοι των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας που περνάει ένα ανείπωτο δράμα, μπήκαν από χθες (09-02-2022) στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας. Διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια της τριπλής τραγωδίας που έχει συγκλονίσει την Πάτρα και το Πανελλήνιο.

Από εισαγγελική πηγή έγινε γνωστό ότι εκφράστηκε απορία για το μυστήριο που καλύπτει τους τρεις «απρόσμενους» θανάτους: της 7 μηνών Ιριδας, της 3,5 ετών Μαλένας και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας. «Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις. Αυτές οι απαντήσεις υπάρχουν και πρέπει να βρεθούν», ήταν το χθεσινό σχόλιο της ίδιας Εισαγγελικής πηγής στην εφημερίδα Πελοπόννησος.

Λόγω της λεπτότητας και σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών έχει τύχει συνδρομής απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες, αφού οι μυστηριώδεις θάνατοι έχουν απασχολήσει τους πάντες σε δικαστικό, επιστημονικό και κοινωνικό επίπεδο. Οπως έγινε γνωστό, με βάση την εντολή για την διενέργεια της προκαταρτικής εξέτασης, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

Θυμίζουμε ότι ο πατέρας της χαροκαμένης οικογένειας Μάνος Δασκαλάκης, μόλις έφυγε από τη ζωή το δεύτερο παιδί τους, είχε απευθυνθεί στην Εισαγγελία, ζητώντας διερεύνηση των αιτιών του θανάτου, ενώ ταυτόχρονα είχε στραφεί κατά του παθολογοανατόμου, θεωρώντας ότι το συμπέρασμά του ήταν ασαφές και λανθασμένο.

«Εν έτει 2022, η ιατρική επιστήμη πλήττεται όταν ασαφώς και με ελλιπείς εξηγήσεις τρία παιδάκια βρίσκονται στον τάφο», ήταν το δεύτερο σχόλιο της εισαγγελικής πηγής στο pelop.gr μετά την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

«Αφήστε μας στον πόνο μας. Δεν θέλουμε να πούμε κάτι άλλο. Θρηνούμε τρία κορίτσια, πρόσφατα την Τζωρτζίνα μας. Προσπαθούμε να σταθούμε όρθιοι»! Κάπως έτσι μίλησε ο πατέρας των τριών κοριτσιών τραγουδιστής και ποδοσφαιριστής Μάνος Δασκαλάκης, λίγες ημέρες μετά την κηδεία της 9χρονης και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ιατρική έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί πως το άτυχο κοριτσάκι έχασε την ζωή του.

Ο πρώτος θάνατος

Η Μαλένα “εφυγε” απρόσμενα, βυθίζοντας στη θλίψη τους γονείς της, Ρούλα και Μάνο, τον Απρίλιο του 2019. Τότε ο πατέρας της δήλωνε στο newsit.gr: “Σε εννιά ώρες πρήστηκαν οι λεμφαδένες της, σε εννιά μέρες πέθανε. Τα παιδί θα έβγαινε 100 τοις εκατό υγιές από το νοσοκομείο. Ήταν ένα τυχαίο, λογικά, γεγονός. Αλλά, το παιδί “έφυγε” και δεν ξαναγυρίζει, ό,τι και να γίνει. Έχουμε και άλλο ένα κοριτσάκι, μεγαλύτερο, πεντέμισι ετών και προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί για αυτό. Σας το λέω τόσο ωμά και ακούγεται τραγικό, αλλά δεν μπορώ να κάνω αλλιώς εγώ. Γιατί είμαι ο μόνος μέσα στο σπίτι που πρέπει, κάπως, να κρατηθώ. Υπάρχει και μια μαμά, υπάρχει και άλλο ένα παιδί, που είναι ράκη”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News