Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022

Δολοφονία Καρολάιν: Στις 8 Απριλίου η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου


Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα καθίσει στις 8 Απριλίου ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατηγορούμενος για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν τον Μάιο του 2021, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά.

Η υπόθεση που συγκλόνισε θα αναβιώσει στο δικαστήριο καθώς η εκδίκαση της προσδιορίστηκε για τον ερχόμενο Απρίλιο. Ο 33χρονος πιλότος είναι αντιμέτωπος με τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της κακοποίησης ζώου αλλά και για ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Οι δικαστές του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου θα κληθούν να κρίνουν την τύχη του Μπάμπη Αναγωνστόπουλου, ο οποίος κρατείται από τις 22 Ιουνίου του 2021 και σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, που υιοθέτησε στο βούλευμα του το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, είναι ένας άνθρωπος που έδρασε «πάντα ψύχραιμος και αυτοκυριαρχούμενος» ενώ χειραγωγούσε και ήλεγχε την 20χρονη σύζυγο του.

Στην πολυσέλιδη πρόταση του ο εισαγγελικός λειτουργός αποδομεί τους ισχυρισμούς του Μπάμπη Αναγνωστοπούλου, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι ο θάνατος της Καρολάιν ήταν επί της ουσίας ατύχημα, ενώ σημειώνει ότι από τα στοιχεία που υπάρχουν στη δικογραφία «σχηματίζεται απόλυτη βεβαιότητα σχετικά με την ένταση του ατιθάσευτου φρονήματος του κατηγορουμένου, της σκληρότητας και του ανάλγητου της προσωπικότητας του».

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο 33χρονος πιλότος έδρασε με μεθοδικότητα με στόχο να καλύψει τα ίχνη του καθώς φαίνεται πως εξύφανε ένα σενάριο εισβολής ληστών στο σπίτι της οικογένειας για να ξεγελάσει τις αρχές χρησιμοποιώντας ακόμη και την κόρη τους.

«Μετά και τη συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στη σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν τη φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών» αναφέρει ο εισαγγελέας στην πρόταση του ενώ περιγράφει και τον τρόπο με τον οποίο ο 34χρονος πιλότος σκότωσε με τα ίδια του τα χέρια την Καρολάιν ενώ εκείνη κοιμόταν. Μάλιστα, αναφερόμενος στο θύμα μιλά για έναν «αγωνιώδη θάνατο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News