Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2022

Τα 3 πιο επικριτικά ζώδια


Το να έχεις ενσυναίσθηση, κατανόηση και να μπορείς να δεχτείς τη διαφορετικότητα των άλλων δεν είναι εύκολη υπόθεση, τουλάχιστον όχι για όλους. Υπάρχουν αυτοί που μπορούν να μπουν στα παπούτσια του άλλου, που καταλαβαίνουν ότι οι άνθρωποι λειτουργούν και αντιδρούν διαφορετικά σε διάφορες καταστάσεις, αλλά και αυτοί που θέλουν τα πράγματα να κυλούν με τον δικό τους ρυθμό και να γίνονται μόνο με τον δικό τους τρόπο. Διότι αν γίνουν αλλιώς, εκνευρίζονται και βγάζουν τον επικριτικό τους εαυτό και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.

Τα ζώδια που είναι πιο επικριτικά είναι τρία. Οι Παρθένοι, οι Αιγόκεροι και οι Υδροχόοι (αλλά και όσοι έχουν τον Ερμή τους σε αυτά τα ζώδια), έχουν την τάση να ακολουθούν μια πιο «αποστειρωμένη» και άκαμπτη προσέγγιση στις απόψεις τους και το σύστημα αξιών και πεποιθήσεών τους δεν είναι ευέλικτο. Αυτό συμβαίνει και λόγω του κυβερνήτη τους. Η Παρθένος κυβερνάται από τον Ερμή και η επαφή της με το συναίσθημα είναι πιο περιορισμένη, αφού επεξεργάζεται τα δεδομένα με βάση την ψυχρή λογική. Ο Αιγόκερως κυβερνάται από τον Κρόνο, που είναι και ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Υδροχόου, πριν ανακαλυφθεί ο Ουρανός. Ο Κρόνος είναι πλανήτης των ορίων, της δομής και των περιορισμών και με αυτά τα χαρακτηριστικά οι Αιγόκεροι και οι Υδροχόοι προσεγγίζουν τη ζωή και τις σχέσεις τους.

Παρθένος ή αν έχετε Ερμή στην Παρθένο

Το επίθετο που συχνά συνοδεύει τους Παρθένους και όσους έχουν Ερμή στην Παρθένο είναι «τελειομανείς» και γι’ αυτό πιέζετε τους άλλους να τα κάνουν όλα όπως θέλετε εσείς, διότι θεωρείτε ότι εσείς τα κάνετε όλα τέλεια. Στην πραγματικότητα όμως, αυτό που επιθυμείτε είναι να δείτε στα άτομα που συμπαθείτε και σας ενδιαφέρουν να προβάλουν τον καλύτερο εαυτό τους και όχι να είναι μέτριοι. Όμως το κάνετε με λάθος τρόπο. Συνεχώς, λοιπόν, δίνετε τις συμβουλές σας, τις καθοδηγήσεις σας και επιμένετε να δείχνετε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουν οι άλλοι και αν σας αγνοήσουν και παραστρατήσουν από τις «εντολές» σας δεν μπορείτε να το διαχειριστείτε με ευγένεια και βγαίνει ο… σατράπης από μέσα σας. Γίνεστε σκληροί, επικριτικοί και περιμένετε στη γωνία για να τονίσετε το παραμικρό τους λάθος. Η ατάκα «σου το είχα πει» είναι η αγαπημένη σας και ας γνωρίζετε ότι ρίχνετε αλάτι στην πληγή των άλλων. Δεν μπορείτε να τιθασεύσετε τη σκληρή σας γλώσσα και δεν κάνετε ποτέ ένα βήμα πίσω, προκειμένου να δείτε τη μεγάλη εικόνα και αν ο άλλος πραγματικά μπορούσε να υποστηρίξει το δικό σας πλάνο ή αν ήταν εκτός της δικής του ιδιοσυγκρασίας. Πρέπει να καταλάβετε ότι όταν κάποιος δίνει συμβουλές δεν υποχρεωμένος ο άλλος να τις ακολουθήσει… τη γνώμη σας λέτε, δεν κάνετε διάγγελμα.

Αιγόκερως ή αν έχετε Ερμή στον Αιγόκερω

Είστε ένα από τα πιο σκληρά εργαζόμενα ζώδια (και όσοι έχετε Ερμή στον Αιγόκερω) και όταν βάζετε κάποιον στόχο ή χαράσσετε μια ρότα, τίποτα δεν είναι ικανό να ανακόψει την πορεία σας. Αυτή η προσήλωση στο όραμα σας και στον σκοπό που έχετε θέσει, σας κάνει να μην μπορείτε να κατανοήσετε το γιατί οι άλλοι δεν βαδίζουν στις δικές σας ταχύτητες ή γιατί εγκαταλείπουν τις προσπάθειες τους. Το αποτέλεσμα είναι να τους πιέζετε αφόρητα και να τους επικρίνετε σκληρά. Με το να τους τονίζετε τις αδυναμίες τους όμως δεν τους βοηθάτε, έστω και αν αυτό πιστεύετε. Η ατάκα «αφού εγώ μπορώ, εσύ γιατί δεν το κάνεις έτσι;» δεν λειτουργεί σε όλους, διότι δεν έχουν όλοι τις ίδιες δυνάμεις, ούτε την ίδια αντιμετώπιση στα πράγματα. Οι άνθρωποι χρειάζονται διαφορετικό χρόνο για να καταφέρουν κάτι, για να πάρουν μια απόφαση, για να κάνουν το επόμενο βήμα. Μπορεί να είστε αξιοθαύμαστοι για την στοχοπροσήλωση σας και την αποφασιστικότητα σας, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι γίνονται ευτυχισμένοι με τον ίδιο τρόπο και βέβαια δεν πρέπει να τους κατηγορείτε τόσο σκληρά γι’ αυτό….

Υδροχόος ή αν έχετε Ερμή στον Υδροχόο

Οι Υδροχόοι και όσοι έχετε Ερμή στον Υδροχόο, εκφράζεστε με έναν μοναδικό τρόπο και να εμπνέετε τους άλλους, διότι οι ιδέες σας είναι πρωτοποριακές και σκέφτεστε πάντα… έξω από το κουτί. Δεν σας αρέσουν τα τετριμμένα, δεν θεωρείτε τίποτα δεδομένο και η ματιά σας είναι στραμμένη στο μέλλον. Πάντα έχετε να προτείνετε κάτι νέο, φρέσκο και εναλλακτικό. Όμως, αν κάποιος διαφωνήσει μαζί σας, εκτός από το σηκωμένο σας φρύδι και την άγρια ματιά σας, θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη σκληρή κριτική σας. Είστε ο ορισμός της παροιμίας «η γλώσσα κόκκαλα δεν έχει και κόκκαλα τσακίζει». Μπορεί να κάνετε τον άλλον να αισθανθεί λίγος, μικρός και υποδεέστερος, μόνο και μόνο επειδή εξέφρασε κάποια αντίθετη άποψη. Παρόλο που είστε οι ανθρωπιστές του ζωδιακού κύκλου, μπορείτε γίνετε οι πιο άκαμπτοι κριτές και με αυτή τη συμπεριφορά σας, εκτός από τους άλλους, αδικείτε παράφορα τον εαυτό σας. Πρέπει να καταλάβετε ότι οι άνθρωποι φοβούνται τις αλλαγές, το καινούργιο προκαλεί ανασφάλεια και να προσπαθήσετε να έρθετε πιο κοντά στο συναίσθημα σας, που προσπαθείτε να το κρατάτε αποστασιοποιημένο, και να ακούτε περισσότερο, όχι μόνο να μιλάτε και να απαιτείτε η γνώμη σας να είναι διαταγή.

Πηγή: asibiliou.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News