Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Άγριος καβγάς Γεωργιάδη - Καλογεροπούλου: «Σταματήστε την κλάψα κυρία μου, μείον 39% έχουν τα αγγούρια»


Έντονη αντιπαράθεση είχαν κατά τη διάρκεια της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και η δημοσιογράφος Ελένη Καλογεροπούλου για την ακρίβεια και την άνοδο των τιμών.

Αφορμή στάθηκαν οι τιμές των οπωροκηπευκτικών, με τις... τιμές των αγγουριών στις οποίες αναφέρθηκε η δημοσιογράφος, να βρίσκονται στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης.

"Σταματήστε την κλάψα και τη μιζέρια κυρία μου, βλάπτετε την Ελλάδα" είπε ο κ. Γεωργιάδης απευθυνόμενος στην κ. Καλογεροπούλου, παραθέτοντας στοιχεία από τη σελίδα e-katanalotis σχετικά με τις τιμές. "Μείον 39% είναι αυτή την εβδομάδα τα αγγούρια", συνέχισε απαντώντας σε έντονο τόνο.

Η Ελένη Καλογεροπούλου από την πλευρά της συνέχισε λέγοντας πως εκπροσωπεί τον ελληνικό λαό, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να ανταπαντά: "Εσείς εκπροσωπείτε τον ελληνικό λαό, και όχι εγώ που είμαι εκλεγμένος από 70.000 πολίτες; Από πού είστε εσείς εκπρόσωπος του λαού; Είστε μια υποστηρίκτρια του ΣΥΡΙΖΑ φανατικιά και τίποτα άλλο".

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι "για την εισαγόμενη ακρίβεια, παραμένει η Ελλάδα στις χαμηλότερες θέσεις σε όλη την Ευρώπη, που σημαίνει ότι το αντιμετωπίζουμε καλά ως κυβέρνηση. Για ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, η ακρίβεια μπορεί να αντιμετωπιστεί, για τον υπόλοιπο πληθυσμό έχουν ληφθεί μέτρα στήριξης".

Πρόσθεσε ακόμη πως "η μείωση φόρων και εισφορών έχει αυξήσει το εισόδημα των νοικοκυριών, ενώ το οικονομικό επιτελείο μελετά διαρκώς τι μπορούμε να δώσουμε στοχευμένα, σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό που απέκλεισε το οικονομικό επιτελείο, είναι η οριζόντια μείωση των φόρων, διότι δεν είναι στοχευμένο μέτρο".

"Ναι, έχουν αυξηθεί οι τιμές, ιδιαίτερα στην ενέργεια και συμπαρασύρει η ενέργεια μια σειρά από προϊόντα. Τα ίδια προβλήματα με τον Έλληνα επιχειρηματία έχει και ο Ιταλός και ο κάθε ευρωπαίος επιχειρηματίας, αλλά σε καμία άλλη χώρα δεν δίνεται η επιδότηση που δίνεται στους επιχειρηματίες από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ας αφήσουμε τα ψόφια, ότι δήθεν δεν υπάρχει πληθωρισμός αλλού. Η Ισπανία έχει μισή ανάπτυξη από εμάς, διπλάσιο πληθωρισμό και αύξηση της ανεργίας", σημείωσε ακόμη ο κ. Γεωργιάδης.

"Τα έσοδα του Κράτους, μέχρι αυτήν την στιγμή, πάνε πάνω από τους στόχους, δεν υπάρχουν σημάδια κόπωσης", είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με τις ανατιμήσεις, τις φορολογικές υποχρεώσεις και την πίεση που δέχονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις.

Ενώ συμπλήρωσε πως "τον ΕΝΦΙΑ τον έχουμε μειώσει κατά 31% από την ημέρα που γίναμε κυβέρνηση, το ένα τρίτο του φόρου έχει μειωθεί και έγιναν και περισσότερες οι δόσεις για να είναι μικρότερη η μηνιαία επιβάρυνση. Υπάρχει ένα κομμάτι του πληθυσμού που, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των τραπεζών, έχουν αυξήσει τις καταθέσεις του. Περίπου ο μισός ελληνικός πληθυσμός έχει αυξήσει το εισόδημα του και έχει αυξήσει και τις καταθέσεις του".

.

4 σχόλια:

  1. Είδατε πώς μιλάνε οι βολεμένοι; Υπουργός ο κύριος, λεφτα, εξουσίες, τεμενάδες, μια χαρά. Και αν τον ζορίσουν θα πει να δώσουν στον κόσμο που πεινάει παντεσπάνι. Γράσο στα μάτια έχουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΑΚΗΣ ΟΥΤΕ Η ΑΛΛΗ Η ΤΣΑΤΣΟΓΡΙΑ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΣΥΡΙΖΟΦΡΟΥΡΟΥΣ, ΓΕΛΟΙΕ.

      Διαγραφή
  2. Η κλαψαρια Καλογεροπουλου το νουμερο του συριζα μας πουλαει πολιτικη, ασε μας κυρα μου με τους οπισθοδρομικους συντροφους σου, στον 21 αιωνα ειμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον όσοι γράφετε είσαστε φορτωμένοι με λεφτά ή τα πληρώνουν οι γονείς σας ή είσαστε μάλλον βλάκες για να μην βλέπετε την ακρίβεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News