Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2022

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα ΝΔ με 11,6% - Οι πολίτες λένε όχι στις πρόωρες εκλογές, δυσαρέσκεια για την ακρίβεια


Κοντά στις 12 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης της Opinion Poll.

Η έρευνα, που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του tomanifesto.gr, διεξήχθη το διάστημα 7 με 12 Φεβρουαρίου, με τη ΝΔ να έχει προβάδισμα 11,6% (11,6% στην πρόθεση ψήφου και 12,4% στην αναγωγή επί των εγκύρων). Συγκεκριμένα, αν και το κυβερνών κόμμα καταγράφει απώλειες της τάξης των 4 μονάδων, διατηρεί καθαρό προβάδισμα με 31,2%. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 19,6%, το ΚΙΝΑΛ 14,2%, το ΚΚΕ 7%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 2,6%.

Στην αναγωγή επί των εγκύρων τα αποτελέσματα διαμορφώνονται ως εξής:ΝΔ: 33,2%, ΣΥΡΙΖΑ: 20,8%, ΚΙΝΑΛ: 15,1%, ΚΚΕ: 5%, Ελληνική Λύση: 4,3%, ΜέΡΑ25: 2,8%.

Σταθερό προβάδισμα Μητσοτάκη

Σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος, ενώ προηγείται του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία με σχεδόν 20 μονάδες.

«Όχι» σε πρόωρες εκλογές λένε οι πολίτες

Μπορεί η αξιωματική αντιπολίτευση να ζητάει το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο όπως φαίνεται κάτι τέτοιο δεν βρίσκει σύμφωνη την πλειοψηφία της κοινής γνώμης. Το 63% απορρίπτει το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για πρόωρες εκλογές. Παράλληλα τάσσεται υπέρ μίας αυτοδύναμης κυβέρνησης ΝΔ μετά τις εκλογές ή σε περίπτωση συνεργασίας, προτιμάει κυβέρνησης συνεργασίας ΝΔ-ΚΙΝΑΛ. Συγκεκριμένα στο ερώτημα ποια Κυβέρνηση θα προτιμούσαν να προκύψει μετά από τις εκλογές, επιλέγονται κατά σειρά: Αυτοδύναμη Κυβέρνηση Ν.Δ 24,2% , Κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ- ΚΙΝΑΛ 17,9%, Κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ 17,3%, Αυτοδύναμη Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 8,4% και ακολουθούν διάφορα άλλα σχήματα, ενώ το 20,7% δεν απαντά.

Στο ερώτημα ποιος εκπροσωπεί καλύτερα τον χώρο της Κεντροαριστεράς, πρώτος εμφανίζεται ο κανένας με 28,2% και επί των συγκεκριμένων προσώπων προηγείται ο Α.Τσίπρας με 23,9% και ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης με 21,3%. Όταν όμως εστιάζουμε σε όσους δηλώνουν Κεντροαριστεροί, ο Α.Τσίπρας αυξάνει την διαφορά φτάνοντας το 43,5% και ακολουθεί ο Ν.Ανδρουλάκης με 23,3%.

Έντονη δυσαρέσκεια για την ακρίβεια

Η κοινή γνώμη πάντως εκφράζει τη δυσαρέσκεια της στο ζήτημα της ακρίβειας με το 68,9% να δηλώνει μη ικανοποιημένο και το 27,4%. να δηλώνει ικανοποιημένο. Σημειώνεται πάντως ότι κρίνονται θετικά τα μέτρα όπως η μείωση του ΕΝΦΙΑ και η προμήθεια των γαλλικών μαχητικών Rafale.

8 σχόλια:

  1. Ε ναι. Σίγουρα. Μπορεί και 19.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και τι θα γίνει αν αλλάξει η κυβέρνηση; Θα δούμε κάτι καλύτερο; Όχι φυσικά. Για το ποιος ή ποιοι θα κυβερνήσουν είναι ήδη κανονισμένο. Κόσμε, εσύ χάνεις από τα λεφτά σου, από την οικογένειά σου, από την ίδια τη ζωή σου. Η πολιτική με τους τριακόσιους στο στέγαστρο θα ζουν και θα ευημερούν.Πέστε μου. Πριν από πολλά χρόνια όταν μείωναν τον μισθό κατά πέντε δραχμές γινόταν χαμός στους δρόμους και πλατείες με δια μαρτυρίες; Σήμερα πού είναι η αντιπολίτευση; Πουθενά Τα λέει μέσα απ' το στόμα της. Μας δουλεύουνεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. πω πω οι ζαιοι πανε σε λιγο τεταρτοι πισω απ τον κανενα χα...χα...χα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @@ουτσα ξύδι και καλό ταξίδι συριζαίικα ερπετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News