Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022

Παγώνη: «Η νέα μετάλλαξη είναι πιο επιθετική από την Όμικρον, δεν χρειάζεται πανικός»


Για τη νέα μετάλλαξη και κατά πόσο επιθετική είναι μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ.

Η Ματίνα Παγώνη δήλωσε πως διαφωνεί με την απόφαση σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα, καθώς κανείς δεν είναι σε θέση ακόμα και την 6η μέρα να δουλέψει, και τόνισε πως η ΕΙΝΑΠ έχει εκφράσει πως είναι κάθετη σε αυτή την απόφαση.

Την εμφάνισή της έκανε μία νέα μετάλλαξη, η οποία εντοπίζεται σε Νορβηγία, Δανία, Σουηδία, Βέλγιο και Γαλλία. Αν και ακόμα είναι υπό διερεύνηση αυτή η νέα παραλλαγή, θεωρείται συγγενική με την Όμικρον και σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία μεταδίδεται πιο εύκολα και τα συμπτώματα είναι πιο βαριά.

«Δεν χρειάζεται πανικός. Ξεκίνησε με πέντε έξι περιστατικά στη Νορβηγία, στη Σουηδία και την Δανία, και μετά έφτασαν τα 60 περίπου περιστατικά. Είναι περίπου σαν την Όμικρον, λίγο πιο επιθετική. Θα την δούμε, θα την μελετήσει το ινστιτούτο. Δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα», είπε για τη νέα μετάλλαξη.

«Λέμε “εμβολιαστείτε όλοι” για να ηρεμήσουμε με αυτή την ιστορία. Ξέρουμε ότι υπάρχει ο ιός, ξέρουμε ότι θα τον έχουμε εδώ, θα τον αντιμετωπίσουμε και θα προχωρήσουμε. Δεν μπορούμε να είμαστε φοβισμένοι κάθε μέρα και να πανικοβαλλόμαστε».

Άνοιξε η πλατφόρμα για την τέταρτη δόση

Από χθες, Πέμπτη, έχει ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την τέταρτη δόση εμβολιασμού για τους ανοσοκατεσταλμένους. Η κ. Παγώνη υπογράμμισε πως για τη συγκεκριμένη κατηγορία τα αντισώματα μειώνονται γρήγορα και θα πρέπει να εμβολιαστούν και να προστατευτούν.

«Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίτη δόση θα δώσει ασφάλεια και στην Όμικρον και στην νέα μετάλλαξη. Πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος γιατί πρέπει να εμβολιαστεί», είπε. «Οι άνθρωποι αυτοί που έχουν τα νοσήματα αυτά έχουν και τις θεραπείες τους. Σκεφτείτε τους ανθρώπους αυτούς, έχουμε την Όμικρον και την Δέλτα, οι άνθρωποι βρίσκονται σε πανικό».

1 σχόλιο:

  1. Παγκόσμια αλητεία. Είναι σίγουρο πως θέλετε να πεθάνετε πολλούς ακόμα ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News