Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2021

Αριδαία: Μια ξεχωριστή «διαφορετική» μέρα (ΦΩΤΟ)


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία στις 3 Δεκεμβρίου οι μαθητές του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ.) Αριδαίας, του Ημερησίου ΕΠΑΛ Αριδαίας "Νίκανδρος Παπαϊωάννου"και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας, υλοποίησαν συνεργατικές δράσεις στο χώρο της Κεντρικής πλατείας, με σκοπό τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας σε θέματα, κατανόησης, σεβασμού και αποδοχής της αναπηρίας και της διαφορετικότητας.

Οι μαθητές των σχολείων στόλισαν συμβολικά το Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ευχές και μηνύματα για ισότητα, αποδοχή της διαφορετικότητας, κοινωνική δικαιοσύνη, ένταξη και αλληλεγγύη, μοίρασαν μπαλόνια και ενημερωτικά φυλλάδια στους διερχόμενους, διερεύνησαν τις γνώσεις τους πάνω σε θέματα της αναπηρίας με σχετικά ερωτηματολόγια,ένωσαν το παζλ της αποδοχής και της αγάπης που δημιούργησαν οι ίδιοι τους και βγήκαν πολλές αναμνηστικές φωτογραφίες για να στολίσουν τα λευκώματα και τα ιστολόγια των σχολείων τους.

Παρών στις δράσεις έδωσαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Μπάτσης Χρήστος ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Αλμωπίας κ. Γιάντσης Δημήτρης, ο Πρόεδρος της Β/θμιας Επιτροπής Παιδεία κ. Βέσκος Δημήτρης καθώς και ο Διοικητής της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Γεώργιος Χατζηγεωργίου, οι οποίοι με ιδιαίτερη ευαισθησία έβαλαν τη δική τους ευχή στο δέντρο που έστησαν οι μαθητές, μεταδίδοντας θετικά μηνύματα σεβασμού των ανθρωπίνων αξιών της αυτονομίας, της ισότητας και της αξιοπρέπειας των ατόμων με αναπηρία.

Αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των παραπάνω σχολικών μονάδων για τη στήριξη και τη συνεργασία, οι οποίοι με τη σειρά τους υποσχέθηκαν να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους και να συνεχίσουν να καλλιεργούν στα σχολεία τους τα μηνύματα της αποδοχής και του σεβασμού στη διαφορετικότητα.

Εμείς με τη σειρά μας θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για μια κοινωνία, ευαισθητοποιημένη, αλληλέγγυα και υποστηρικτική ως προς την αναπηρία και τη διαφορετικότητα. Στόχος μας παραμένει η πραγματοποίηση παρόμοιων δράσεων κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Με εκτίμηση,

Ο Διευθυντής,

οι Εκπαιδευτικοί και

οι μαθητές του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αριδαίας 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News