Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Γκάγκα: Δύο γυναίκες αρνούνται να διασωληνωθούν στο "Σωτηρία" - Προϋπόθεση εξωσωματικής ο εμβολιασμός


Σε δύο εβδομάδες θα γνωρίζουμε αν τα εμβόλια κατά του κορονοϊού καλύπτουν και τη νέα μετάλλαξη Όμικρον, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ωστόσο, η κ. Γκάγκα σημείωσε πως σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις το εμβόλιο φαίνεται να πιάνει το νέο στέλεχος.

Σχετικά με τη δυνατότητα διενέργειας της τρίτης δόσης πριν από τους έξι μήνες η Μίνα Γκάγκα ανέφερε ότι τα δεδομένα δείχνουν ότι μετά τους τέσσερις μήνες είναι μικρότερη η προστασία – κατά του κορονοϊού και άρα της μετάλλαξης Όμικρον – και είναι προς όφελος των πολιτών να γίνει νωρίτερα η τρίτη δόση.

Η κ. Γκάγκα μίλησε και για την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού λέγοντας πως είναι ασφάλεια για όλο τον κόσμο ο γενικός εμβολιασμός. Η υπουργός τόνισε ότι το 90% των ανθρώπων που χρειάζονται διασωλήνωση είναι άνω των 60, και είναι πολύ σημαντικό να τους προστατέψουμε.

Σε ερώτηση για τους ασθενείς που αρνούνται να διασωληνωθούν, ανέφερε ότι στο Σωτηρία την Πέμπτη υπήρχαν δυο περιστατικά, μια γυναίκα 56 ετών και μια 41 ετών, που δεν δέχονταν να διασωληνωθούν, και η Εισαγγελία διεμήνυσε στους γιατρούς ότι δεν έχουν δικαίωμα να κάνουν κάτι.

Η ίδια σημείωσε πως μέχρι την Δευτέρα θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα η οποία θα χορηγεί ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού και σε πολίτες, οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού σε τρίτες χώρες. Επανέλαβε πως μέσα στον Δεκέμβριο αναμένονται οι πρώτες δόσεις για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Τέλος, η Μίνα Γκάγκα αναφέρθηκε και στις σοβαρές νοσηλείες ανεμβολίαστων εγκύων και τις απώλειες, υποστηρίζοντας ότι κατά την προσωπική της άποψη πρέπει να μπει ως προϋπόθεση ο εμβολιασμός για όσες γυναίκες θέλουν να προχωρήσουν σε εξωσωματική γονιμοποίηση.

2 σχόλια:

  1. Απλή ερωτηση: Γιατί πήγαν στο νοσοκομείο οι δύο γυναίκες; Μήπως για να γιατρευτουν; Αν ναι, τότε διασωληνωση. Αν δεν θέλουν διασωληνωση, τότε στο σπιτάκι τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φτάσαμε στο σημείο τσοπανοι, κομμώτριες, ταξιτζήδες, ψιλικατζιδες, ελαιοχρωματιστες κτλ κτλ να έχουν άποψη για τις πιο εξειδικευμένες ιατρικές πράξεις και να τις σταματούν επικαλούμενοι γνώσεις FACEBOOK! Τι ζούμε Παναγία μου? Αρνούμαι την επιστήμη που μου λέει να εμβολιαστω και πολεμάω να καταστρέψω το ΗΔΗ ΡΗΜΑΓΜΈΝΟ σύστημα υγείας , αλλά κολλήσω επιστρέφω σε αυτή την επιστήμη που αρνήθηκα πριν για να με σώσει, αλλά αρνούμαι να με σώσει όπως κρίνει! ΤΙ ΖΟΥΜΕ ΡΕ ? ΤΙ ΠΊΝΕΤΕ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News