Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Δημοσκόπηση Alco: Διψήφια η διαφορά ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ - Μεγάλη ανησυχία για την οικονομία


Η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ παραμένει διψήφια σύμφωνα με τη δημοσκόπηση Alco που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

Επίσης στα κύρια ευρήματα που παρουσίασε η δημοσκόπηση Alco είναι η μεγάλη αποδοχή της αμυντικής συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γαλλία ενώ η μεγαλύτερη ανησυχία του κόσμου δεν είναι ο κορονοϊός αλλά η πορεία της οικονομίας.

Στην ερώτηση για το πώς κρίνουν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας, οι πολίτες απαντούν θετικά σε ποσοστό 64% ενώ αρνητική άποψη έχει μόλις το 24% των ερωτηθέντων.

Παράλληλα, οι πολίτες εκφράζουν σχεδόν βεβαιότητα ότι η Γαλλία αν χρειαστεί θα στείλει στρατιωτική βοήθεια στην Ελλάδα αν αυτή δεχθεί επίθεση από την Τουρκία. Στη σχετική ερώτηση 40% απαντά «σίγουρα ναι» ενώ 32% απαντά «μάλλον ναι» και μόλις 24% απαντά σίγουρα ή μάλλον όχι.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι 43% των ερωτηθέντων απαντά ότι η Ελλάδα δεν έπρεπε να δεχτεί τον όρο σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να βοηθήσει στρατιωτικά τη Γαλλία στη ζώνη του Σαχέλ στην Αφρική ενώ 33% λέει ότι σωστά εντάχθηκε στη συμφωνία ο συγκεκριμένος όρος.

Πιθανή μια πολεμική σύρραξη με Τουρκία

Στην ερώτηση για το αν ενδέχεται να υπάρξει πολεμική σύγκρουση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία το 45% απαντά ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι απίθανο ενώ 43% το θεωρεί πιθανό.

Μεγάλη ανησυχία για την οικονομία

Στη δημοσκόπηση της ALCO και στην ερώτηση αν θα μπορέσουν αν ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις τον χειμώνα, το 68% απαντά «δύσκολα«, το 13 λέει ότι «δεν θα μπορέσει« και μόλις 15% υποστηρίζει ότι θα ανταποκριθεί «εύκολα».

Ακόμη το 43% υποστηρίζει ότι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών στη ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και το πετρέλαιο είναι «σωστά αλλά δεν επαρκούν», 34% τα θεωρούν «λανθασμένα» και μόλις 12% τα κρίνει σωστά και επαρκή.

Διψήφια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ παραμένει πρώτη με διψήφια διαφορά καθώς καταγράφει ποσοστό 35% με τον ΣΥΡΙΖΑ να ακολουθεί με 24,9%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΙΝΑΛ με 6,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,4% και το ΜεΡΑ25 με 4,1%.

Επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εξακολουθεί να θεωρείται ο καταλληλότερος για Πρωθυπουργός με 37% έναντι 24% του Αλέξη Τσίπρα.

4 σχόλια:

  1. ΕΡΧΕΤΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΤΟ 18 Ο ΤΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟ 16 ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι εχουν τα ερμα και ψοφανε ρε Αλ6;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΦΟΥ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΕΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΝΤΕ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. λαος χωρις μνημη, ειναι δυνατον αυτη η συμμορια που περασε σαν λαιλαπα και δεν αφησε τιποτα ορθιο να εχει τετοιο ποσοστο, ας ευχομαστε τωρα με το πασοκ να γυρισουν στο φυσικο τους 3%

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News