Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2021

Ποιοι θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου - 30 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα ραντεβού


Ανοσοκατεσταλμένοι, οι ηλικιωμένοι σε μονάδες φροντίδας, οι άνω των 60 ετών και οι υγειονομικοί θα είναι τα πρώτα άτομα που θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό.

Όπως ανέφερε η Μαρία Θεοδωρίδου, η συζήτηση για την τρίτη δόση του εμβολίου ξεκίνησε με αφορμή κυρίως τις μεταλλάξεις και έτσι πάρθηκε η απόφαση για να ανοίξουν οι εμβολιασμοί με την «αναμνηστική» δόση.

Η τρίτη δόση των εμβολίων θα είναι με mRNA εμβόλιο, δηλαδή Pfizer ή Moderna, για τα άτομα που έχουν λάβει δύο δόσεις mRNA βασικού εμβολιασμού, δυο δόσεις εμβολίου AstraZeneca ή μια δόση εμβολίου Johnson & Johnson.

Η πλατφόρμα για την τρίτη δόση θα ανοίξει στις 30 Σεπτεμβρίου για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60 ετών, ενώ δεν είναι υποχρεωτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News