Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου


Παρατείνεται έως τις 10 Σεπτεμβρίου η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, η οποία έληγε στις 27 Αυγούστου, ενώ η πληρωμή των δύο πρώτων δόσεων του φόρου (του Ιουλίου και του Αυγούστου) θα πρέπει να γίνει έως τις 17 Σεπτεμβρίου.

Αυτό ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, το οποίο διευκρινίζει ότι για την παροχή της έκπτωσης 3% στο συνολικό ποσό του φόρου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να υποβάλλουν τη δήλωσή τους έως τις 27 Αυγούστου και να καταβάλλουν εφάπαξ τον φόρο μέχρι τις 31 Αυγούστου.

«Η κυβέρνηση, με πλήρη επίγνωση της πραγματικότητας, των αναγκών και των ιδιαιτεροτήτων της κοινωνίας, παρεμβαίνει όπου χρειάζεται, για να στηρίζει και να διευκολύνει τους πολίτες», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος.

H ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών είναι η ακόλουθη:

«Με νομοθετική διάταξη του υπουργείου Οικονομικών, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και η καταβολή των δύο πρώτων μηνιαίων δόσεων (Ιουλίου και Αυγούστου) του οφειλόμενου φόρου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου.

Η παράταση κρίθηκε επιβεβλημένη, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν, αλλά και για να διευκολυνθούν οι φορολογούμενοι πολίτες, οι λογιστές και οι φοροτεχνικοί, εξαντλώντας κάθε χρονικό περιθώριο παράτασης, δεδομένης της επερχόμενης έκδοσης των εκκαθαριστικών ΕΝΦΙΑ εντός του μηνός Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News