Δευτέρα 26 Ιουλίου 2021

Οργισμένη αντίδραση Θεοδωρίδου και Θεμιστοκλέους για αντιεμβολιαστές και γιατρούς: «Τσαρλατάνοι»


«Άστραψε και βρόντηξε» η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας, 26.07.2021, για τον κορονοϊό και το εμβολιαστικό πρόγραμμα.

Αφού αρχικά ανακοίνωσε πως η Επιτροπή εισηγείται την έναρξη των εμβολιασμό και σε παιδιά 12 έως 15 ετών, με την πλατφόρμα για ραντεβού να ανοίγει στις 30 Ιουλίου (σ.σ. διαβάστε αναλυτικά εδώ) ρωτήθηκε για τους αντιεμβολιαστές που τις τελευταίες ημέρες συγκεντρώνονται κατά χιλιάδες σε πολλά σημεία της χώρας και χωρίς κανένα μέτρο προστασίας.

Απαντώντας για το αν μπορούν να πειστούν τελικά όλοι αυτοί, η Μαρία Θεοδωρίδου δεν… κρύφτηκε και τα είπε όλα σε δυο προτάσεις τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για το θέμα των αντιεμβολιαστών, με είχανε ρωτήσει και σε μία άλλη συνέντευξη τι θα έλεγα σε αυτούς τους αντιεμβολιαστές. Μιλάμε για αντιεμβολιαστές και όχι για διστακτικούς.

Δεν θα έλεγα τίποτα. Διότι δεν έχουν αυτιά να ακούσουν. Αυτό είναι ένα γεγονός και μάλιστα προσπαθούν πολλοί να πείσουν κι αυτόν που πρεσβεύει υπέρ του εμβολιασμού. Νομίζω πως τους έχουμε δώσει πάρα πολύ χώρο και αν υπάρξουν συνέπειες από τις συναθροίσεις που κάνουν για τη διαμαρτυρία, πιστεύω ότι κάποιοι θα κατανοήσουν πόσο λάθος ήταν όταν βρεθούνε στα νοσοκομεία».

Οργή και από Θεμιστοκλέους για τους γιατρούς που συμμετέχουν στο αντιεμβολιαστικό κίνημα

Ακολούθως πήρε τον λόγο ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Μάριος Θεμιστοκλέους, ο οποίος επίσης αναφέρθηκε στο ζήτημα, ασκώντας και ο ίδιος σκληρή κριτική και ειδικά σε γιατρούς που εκφράζουν τέτοιες απόψεις.

Ήταν ξεκάθαρος ως προς το τι συνιστά προσωπική άποψη ή ελευθερία έκφρασης και τι συνιστά ιατρική και χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας αναλυτικά: «Αν δούμε την θετική πλευρά του πράγματος, οι ηλικιακές ομάδες 18-24 ετών και 25-29 ετών δείχνουν μια σημαντική αύξηση το τελευταίο χρονικό διάστημα (σ.σ. στον εμβολιασμό). Ειδικά στο 18-24 που είχε ξεκινήσει πολύ νωθρά, βλέπουμε μια πολύ σημαντική συμμετοχή τις τελευταίες μέρες.

Όσον αφορά τους αντιεμβολιαστές, θα πρέπει να διακρίνουμε δύο πράγματα: Το ένα είναι η συμμετοχή γιατρών και οι διαφορετικές απόψεις γιατρών οι οποίοι συμμετέχουν σε αυτό το αντιεμβολιαστικό κίνημα. Εδώ δεν είναι θέμα ελευθερίας, ούτε Δημοκρατίας, ούτε η ελεύθερη έκφραση της άποψης οποιουδήποτε. Κάποιος ο οποίος είναι υγειονομικός ή επιστήμονας, είναι υποχρεωμένος με βάση την ιατρική δεοντολογία και με βάση τη νομοθεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλά και σε οποιαδήποτε ευνομούμενη χώρα του κόσμου, να ακολουθεί διάφορους κανόνες.

Όπως ξέρουμε στην ιατρική, είναι πολύ εύκολο κάποιος… η ιστορία τους έχει ονοματίσει «τσαρλατάνους» ή οτιδήποτε άλλο, σε μια πολύ μεγάλη δυσκολία όπως ένα πρόβλημα υγείας, κάποιος να το εκμεταλλευτεί αυτό και να εκφράσει μια διαφορετική άποψη.

Η διαφορετική άποψη σε ένα επιστημονικό πεδίο, που δεν είναι πολιτικό, δεν έχει κανένα έρεισμα, κανένα δημοκρατικό δικαίωμα ή ελευθερία έκφρασης. Είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων της Πολιτείας, να αποσιωπήσουν, να περιθωριοποιήσουν και να τιμωρήσουν τους γιατρούς.

Ο εμβολιασμός είναι αναφαίρετο δικαίωμα οποιουδήποτε. Είτε θέλει να εμβολιαστεί είτε όχι, είναι μια άλλη συζήτηση. Είναι πολύ δύσκολο να πείσουμε τους αντιεμβολιαστές. Αλλά ειδικά οι γιατροί οι οποίοι εκπέμπουν ένα μήνυμα παραπληροφόρησης -και είναι ξεκάθαρο- δεν είναι θέμα ιατρικής άποψης, υπάρχουν όργανα.

Ο καθένας δε μπορεί να ασκεί την ιατρική όπως θέλει. Αυτά είναι στα πλαίσια κάποιου ο οποίος είναι τσαρλατάνος και είναι υποχρέωση των συντεταγμένων οργάνων να εφαρμόσουν τη νομοθεσία».

13 σχόλια:

  1. Μητσοτάκης στην Bild: Ιούλιο και Αύγουστο τα πράγματα θα θυμίζουν πολύ ένα φυσιολογικό καλοκαίρι
    Σήμερα η δεύτερη πιο επιβαρυμένη επιδημιολογικά Δευτέρα από το ξέσπασματης πανδημίας στη χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μα δεν είναι κατά των emvολιων είναι κατά της χούντας σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. εχεις δικαιο φαντασου οτι σημερα ψηφιστηκε το καινουργιο νομοσχεδιο για την σεξουαλικη κακοποιηση των παιδιων και το εκαναν κακουργημα, ενω την ανοιξη του 19 ο συριζα ο εκανε πλημμελημα, μα τοσο χουντα βρε τα παιδια της νουδου, πλημμελημα ολα τα εγκληματα νομος Παρασκευοπουλου και γαματε οτι βρητε.

      Διαγραφή
  3. ΕΓΙΝΕ ΘΑΥΜΑ ΣΤΗΝ ΜΥΚΟΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΦΑΝΊΣΤΗΚΑΝ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πλεον κανενας ανεμβολιαστος στη δουλια ρε γιδι οποιος δεν γουσταρει στο σπιτι να βλεπει τον Λιαγκα και την Μαλεσκου η να παρει τα βουνα και να βοσκαει προβατα.

      Διαγραφή
    2. ΜΑΘΕ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ 11:58 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ ΛΕΜΕ

      Διαγραφή
    3. συγνωμη αν δεν ξερω καλα γραφή απαγορευετε να γράφω κυριε Βαφειάδη;

      Διαγραφή
  4. ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ, ΕΝΑ 5% ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΑΝΩ ΚΑΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αφαιρεση αδειας ασκησεως επαγγελματος και προσληψη στους τοπικους Δημους να μην πεθανουν και απο ασιτια οι ανθρωποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΑΡΤΕ ΜΕΤΡΑ ΣΚΛΗΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΕΜΒΟΛΙΑΣΤΕΣ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε όλα τα (ωραία) σχόλια το ίδιο τρολακι . Μια με κεφαλαία μια με μικρά.

      Διαγραφή
  7. μπραβο ν αγιασει το στομα σας τελος με τους τσαρλατανους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΛΑΟ ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News