Τετάρτη 9 Ιουνίου 2021

Την ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα διεκδικεί η Δήμαρχος Κ. Ιγνατιάδου


Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου:

Συνάντηση με την υφυπουργό παιδείας και αθλητισμού, κα Ζέτα Μακρή, είχα σήμερα για την προώθηση του αιτήματός μας για την ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα.

Η υφυπουργός είναι κατ' αρχήν θετική και σύμφωνη, με την προϋπόθεση ότι θα υποβληθεί τη νέα εκπαιδευτική χρονιά το αίτημα μας και εφόσον εξακολουθούν να υπάρχουν οι προϋποθέσεις θα ιδρυθεί.

Το αίτημά μας είναι ώριμο και βάσιμο, έχει τη σύμφωνη γνώμη όλων των αρμοδίων.

Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ίδρυση ΕΠΑΛ στη Σκύδρα, καθώς είναι μεγάλος ο αριθμός των μαθητών που φοιτούν σε ΕΠΑΛ και αναγκάζονται κάθε μέρα να πηγαινοέρχονται Έδεσσα, ο αριθμός θα είναι μεγαλύτερος με την ίδρυσή του, καθώς αρκετοί μαθητές αποφεύγουν τη φοίτηση στο ΕΠΑΛ, λόγω της μη λειτουργίας στη Σκύδρα, αναγκαζόμενοι να ακολουθήσουν την κατεύθυνση του Γενικού Λυκείου. Ως εκ τούτου αναγκαία η ίδρυσή του και για την ορθή εκπαιδευτική βάση και υποστήριξη των μαθητών.

Ακολούθως, συζητήσαμε με την υφυπουργό τη δυνατότητα ίδρυσης πειραματικού γυμνασίου στη Σκύδρα, με την προ'υ'πόθεση όμως της αδιάκοπης συνέχισης λειτουργίας του γενικού γυμνασίου Σκύδρας, δεσμευτήκαμε ότι θα ξανασυζητήσουμε το θέμα με τηλεδιάσκεψη και με συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News