Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021

Ανοικτά τα καταστήματα τις Κυριακές - Η ανακοίνωση Μητσοτάκη


Αναφορά στα καταστήματα στην Ελλάδα, τα οποία -όπως είπε- θα είναι ανοικτά τις Κυριακές όπως συμβαίνει στην υπόλοιπη Ευρώπη, έκανε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η αντιπαράθεση για το εργασιακό νομοσχέδιο και τις αλλαγές που φέρνει, ήταν σφοδρή την Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 στο ελληνικό Κοινοβούλιο. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον πρωθυπουργό, επισημαίνοντας: «Βαφτίζετε αναγέννηση τον μεσαίωνα, συκοφαντείτε όσους αντιδρούν και αντιστέκονται».

Για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές, ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι θα λειτουργούν «όποιες επιχειρήσεις λειτουργούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, και κυρίως στις Μεσογειακές χώρες».

Το εργασιακό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων -όπως αναφέρει το Υπουργείο Εργασίας- προβλέπει την «εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, με την οποία αντιμετωπίζονται η μαύρη εργασία και οι αδήλωτες υπερωρίες, τη θέσπιση νέων αδειών για γονείς και φροντιστές, όπως η άδεια 14 ημερών για τους νέους πατέρες και η επιδοτούμενη από τον ΟΑΕΔ γονική άδεια και για τους δύο γονείς, και τη δυνατότητα εφαρμογής του συστήματος διευθέτησης του χρόνου εργασίας και ύστερα από αίτηση του εργαζομένου», ψηφίζεται εντός της ημέρας στη Βουλή.

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ότι καταθέτει αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία σε όλα τα άρθρα του νομοσχεδίου, ώστε -όπως ξεκαθάρισε απευθυνόμενος προς τους Αλέξη Τσίπρα και Φώφη Γεννηματά- «να αναλάβετε τις ευθύνες σας επώνυμα και φανερά».

Τι είπε στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές

«Θα λειτουργούν Κυριακή στην Ελλάδα οι επιχειρήσεις που λειτουργούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για το εργασιακό νομοσχέδιο.

Και ξεκαθάρισε ότι αυτό δεν σημαίνει πως οι εργαζόμενοι δεν θα αμείβονται τον επιπλέον χρόνο που εργάζονται με όλες τι προσαυξήσεις που προβλέπει η νομοθεσία. «Όμως τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι σταθερά. Θα αμείβονται με προσαύξηση 75%» τόνισε, διευκρινίζοντας ότι όσοι εργάζονται Κυριακές θα παίρνουν ρεπό. «Είναι μία ρύθμιση από τις πιο φιλεργατικές σε όλη την Ευρώπη» σημείωσε επίσης από το βήμα της Βουλής.

«Στον κόσμο της εργασίας, πλέον, ο υπάλληλος δεν θα χάνει τον μισό μισθό τον μήνα από υπερωρίες, η εργαζόμενη που σπουδάζει δεν θα χάνει την Παρασκευή της και θα καταγγέλλει όποιον την παρενοχλεί στο γραφείο, ο τεχνίτης θα παίρνει πλήρη αποζημίωση όταν φύγει από τη δουλειά, τα ζευγάρια θα έχουν μεγαλύτερη γονεϊκή άδεια και όλοι αυτοί θα καλύπτονται από μία ανεξάρτητη αρχή που θα ελέγχει ηλεκτρονικά τη νομιμότητα στον χώρο όπου δουλεύουν και οι συνδικαλιστές θα είναι δίπλα τους, όχι μπροστά από τα πλοία» ανέφερε ακόμη ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση για το εργασιακό νομοσχέδιο στη Βουλή.

7 σχόλια:

  1. Τα ξέρατε πριν βγεί
    Καλή χώνεψη Κυριάκο χόρεψε τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. απ το κόμμα του μίσους εισαι;

      Διαγραφή
    2. ...και θα ξαναβγεί ο Κυριάκος, κλαψε δεν ειναι ντροπή.

      Διαγραφή
  2. «Εξ ημέρας εργά και ποιήσεις πάντα τα έργα σου, τη δε ημέρα τη εβδόμη Κυρίω τω Θεώ σου»
    Ο Μητσοτάκης θα ξαναγράψει τις δέκα εντολές.
    Οι Σεβασμιότατοι απλά θα σιωπήσουν εμπρός στη δεξιά του Κυρίου.
    Καληνύχτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα που υποχωρεί η πανδημία θα ξεδιπλωθεί όλο το σχέδιο για την "ανάπτυξη". Θα παρακαλάτε για τέταρτο και πέμπτο και έκτο και βάλε κύμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και τι εγινε; αν ειναι να παρω ρεπο την Πεμπτη να παω και στο παζαρι και να πληρωθω 75% παραπάνω δεν με πειράζει καθόλου, φυσικά στην επαρχία δεν πρόκειτε να γίνει κάτι τέτοιο, θα ισχύει για της μεγάλες πόλεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. καλά ρε συριζαίοι καταψηφίσατε το αρθρο 55 που κατοχυρώνει το οχτάωρο; πόσο μαλάκες ειστε ρε κατσαπλιάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News