Παρασκευή 4 Ιουνίου 2021

Δήμος Αλμωπίας: Πώς θα εκλέγονται οι Πρόεδροι στις Κοινότητες


Σημαντικές αλλαγές φέρνει ο νέος νόμος που ψηφίστηκε στη Βουλή για την τοπική αυτοδιοίκηση. Σημαντικές θα είναι οι διαφοροποιήσεις, όσον αφορά στην εκλογή Προέδρων και Συμβουλίων των Κοινοτήτων.

Συγκεκριμένα:

- Πρόεδρος στις Κοινότητες άνω των 300 κατοίκων εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος του ψηφοδελτίου του επιτυχόντος Δημάρχου, ανεξάρτητα αν κάποιο άλλο ψηφοδέλτιο έχει πάρει περισσότερες ψήφους στη συγκεκριμένη Κοινότητα.


- Πρόεδρος στις Κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων εκλέγεται ο πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος του ψηφοδελτίου που υπερίσχυσε στην συγκεκριμένη Κοινότητα.


- Όλοι οι υποψήφιοι Πρόεδροι και Τοπικοί Σύμβουλοι είναι προσαρτισμένοι στα ψηφοδέλτια των υποψηφίων Δημάρχων. Δεν επιτρέπονται ανεξάρτητες υποψηφιότητες.

Αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή με 43%

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο Δήμο Αλμωπίας το Δημοτικό Συμβούλιο θα απαρτίζεται από 25 μέλη, εκ των οποίων τα 15 θα προέρχονται από τον συνδυασμό του επιτυχόντος Δημάρχου και τα υπόλοιπα 10 από την αντιπολίτευση (άρθρο 26).

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει το γεγονός ότι αν κάποιος υποψήφιος Δήμαρχος συγκεντρώσει 43% στην πρώτη Κυριακή, θα εκλέγεται αυτοδύναμος από τον πρώτο γύρο και δεν θα υπάρχει δεύτερη Κυριακή.

17 σχόλια:

  1. Ο Μπάτσης θα πάρει μάλλον 43 τοις εκατό από την πρώτη Κυριακή....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ας παλεψει για το 3% γιατι τον βλεπω να μενει και εκτος δημοτικου συμβουλιου αν δεν πιασει το οριο.......

      Διαγραφή
    2. υπαρχει δημαρχος μπατσης; που ειναι και δεν τον βλεπουμε; εξαφανισμενος απο παντου

      Διαγραφή
  2. Ο ΜΠΙΝΟΣ ΜΕ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΕΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΟΥ 2014. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΥΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι φαινεται. ο μονος που κινειται απο νωρις.

      Διαγραφή
    2. καλα αλλα τωρα πεσε για υπνο αυριο εχεις σχολειο.

      Διαγραφή
  3. αρα ολοι οσοι θελουν να εκλεγουν προεδροι θα πρεπει να πανε με αυτον που θα εχει τον αερα του νικητη. δηλαδη ο μπατσης και πρωτος να βγει στους προμαχους προεδρος δεν θα βγει αυτος που θα ειναι μαζι του αλλα αυτος που θα ειναι υποψηφιος με το ψηφοδελτιο αυτου που θα εκλεγει τελικα δημαρχος. πολυ καλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ. Ο ΜΠΑΤΣΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΝ.

      Διαγραφή
    2. ρε δήμαρχε μπάτση κανα έργο θα δούμε ?

      Διαγραφή
  4. ΠΡΟΒΛΕΨΗ:::
    Μπίνος Δημήτρης...
    Δήμαρχος από την 1η Κυριακή με 44%...
    Η πιο αξιόλογη υποψηφιότητα!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΕ. ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΕΣ ΠΩΣ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΗΤΑΝ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΣΑΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ. ΔΕΝ ΚΡΥΦΤΗΚΕ ΟΥΤΕ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ. ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΤΟ ΠΙΣΤΩΝΩ.

      Διαγραφή
    2. το μεγάλο ζήτημα που προέκυψε είναι να απομακρυνθούν από θέσεις ευθύνης ακροδεξιά στοιχεία ! όλα τα άλλα θα τα βρούμε.

      Διαγραφή
  5. ΠΡΟΒΛΕΨΗ
    Ιγνατιαδου 43+43=86% πρωτη Κυριακη ολοι οι υπολοιποι την σκονη της...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ιγνατιάδου χαλαρά πάνω από 70% πιθανόν και να ξεπεράσει και το 80% δεν υπάρχει τίποτα άλλο στην ΣΚΥΔΡΑ εκτός τριών τεσσάρων γραφικών

      Διαγραφή
  6. Ο Μπίνος θα είναι ξανά δήμαρχος. Ο μόνος που θα κάνει τοπικά συμβούλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δέστε και τους άλλους και μετά να μιλάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δήμαρχος είναι αυτός που μπορεί να κάνει έργο.Δεν είναι Δήμαρχος ακόμα κι αυτός που εκλέγεται εφ όσον αποδειχτεί λίγος.Ήταν η εποχή περί μακεδονίας, ο Μπάτσης έχει κόλλημα εθνικιστικό ,μάζεψε όλους τους ακροδεξιούς και νικησε στις εκλογές.Δήμαρχος όμως είναι κάτι άλλο.
    Απλά ,όμορφα και ήρεμα.
    Κάνεις έργα? είσαι Δήμαρχος. Δεν κάνεις έργα ? είσαι απλά ο νικητής των εκλογών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News