Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Πανελλαδικές 2021: Ομαλά η πρώτη μέρα - Θέμα έκθεσης για υψηλούς βαθμούς


Χωρίς προβλήματα και με τήρηση των μέτρων πρόληψης για τον κορονοϊό, ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων 2021. Επίσης, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων επέλεξε θέματα που δεν προβλημάτισαν τους υποψηφίους και εκτιμώνται από τα Φροντιστήρια ως ευκολότερα από τα περυσινά.

Τα θέματα δόθηκαν στα σχολεία της χώρας λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, χωρίς να προκύψουν προβλήματα σύμφωνα με όσες αναφορές υπάρχουν, ενώ δεν ζητήθηκαν διευκρινίσεις.

Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, και αντιμετώπισαν δύο (τροποποιημένα από την ΚΕΕ) άρθρα που δημοσιεύθηκαν στον ημερήσιο Τύπο το προηγούμενο διάστημα, που αφορούσαν το πως θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εποχής, αλλά και τον επαγγελματικό προσανατολισμό. Επίσης τους ζητήθηκε να αναλύσουν και ένα ποίημα του Νίκου Γκάτσου, που αναφερόταν στα ξέγνοιαστα παιδιά από τον Σείριο που κοιτάζουν από μακριά τη Γη και συνειδητοποιούν ότι κάπου μακριά υπάρχουν άλλα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Αυτό ήταν ίσως το πιο περίπλοκο από τα θέματα.

Η ΟΕΦΕ χαρακτήρισε τα θέματα βατά, ενώ φροντιστήρια συμπλήρωσαν ότι "χρειάζεται κριτική σκέψη και οργάνωση από τους μαθητές αλλά τα ερωτήματα σε σχέση με το περσινό θέμα είναι πιο ξεκάθαρα".

Αναμένονται καλύτερες βαθμολογίες από περυσι

Επιπλέον, ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ κ.Βαφειαδάκης, εκτίμησε μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ ότι οι εφετινές βαθμολογίες θα είναι καλύτερες από τις περυσινές.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης, ότι στο πρώτο δημοσιογραφικό κείμενο, με τίτλο "Το αύριο δεν είναι πια αδιαπέραστο πέπλο", που είχε δημοσιευθεί στην Καθημερινή από την αρθρογράφο Τασούλα Καραϊσκάκη στις 23 Μαρτίου, είχαν αφαιρεθεί παράγραφοι που αναφέρονταν στην πανδημία, η οποία περιγραφόταν ως "η τελευταία κρίση". Αυτό σημαίνει ότι η ΚΕΕ επιθυμούσε να μην επικεντρωθούν οι υποψήφιοι στην πανδημία, όπως πιθανότατα θα συνέβαινε εάν το κείμενο είχε παρατεθεί αυτούσιο, αλλά να γενικεύσουν τις απαντήσεις τους.

Το δεύτερο δημοσιογραφικό κείμενο προερχόταν από την εφημερίδα Βήμα της Κυριακής και αφορούσε στον επαγγελματικό προσανατολισμό των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News