Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Πώς επί 2 ώρες και 20 λεπτά σκηνοθετούσε το «τέλειο» έγκλημα - Οι 5 κινήσεις που τον πρόδωσαν


Θόλωσε, όπως είπε, και την σκότωσε, αλλά στη συνέχεια είχε «καθαρό μυαλό» προκειμένου να σκηνοθετήσει ένα… «τέλειο» έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ομολόγησε χτες κι άλλα στους αστυνομικούς. Είπε πως είχαν έντονους καβγάδες με την Καρολάιν.

Πως του είπε πως θέλει να χωρίσουν, πως θα πάρει το παιδί και θα φύγει από το σπίτι. Είπε επίσης πως λογομάχησαν, πως καβγάδισαν έντονα εκείνο το βράδυ. Είπε ακόμη πως τον χτύπησε.

Η Καρολάιν λοιπόν θύμωσε εκείνο το βράδυ, όπως θυμόμουν όλες οι γυναίκες. Ο θυμός την οδήγησε στο να ζητήσει από τον σύζυγο της να χωρίσουν, όπως έχουν κάνει εκατοντάδες μητέρες και σύζυγοι.

Ωστόσο αυτή της η επιθυμία είχε ως αποτέλεσμα τη φρικτή δολοφονία της.

Αντιθέτως ο δολοφόνος της αποφάσισε να αφιερώσει δύο ολόκληρες ώρες προκειμένου να σκηνοθετήσει ένα όσο πιο τέλειο γίνεται έγκλημα ώστε να μην τον αντιληφθεί κανείς.

Σκότωσε το κατοικίδιο του, σημάδεψε το παράθυρο για να φαίνεται ότι υπάρχουν ίχνη παραβίασης και δέθηκε μόνος του.

Μάλιστα ο πιλότος είπε στους αστυνομικούς ότι δεν υπήρχε κάποιος συνεργός, ούτε κάποιος που να τον βοήθησε στη συνέχεια να καλύψει τα ίχνη του. Τα έκανε όλα μόνος του.

Ο καβγάς και τα SMS πριν τη γυναικοκτονία

Όπως πρώτα αποκάλυψε στο MEGA ο αστυνομικός συντάκτης, Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να ανακτήσουν γραπτά μηνύματα SMS από το κινητό της Καρολάιν με τον σύζυγό της το βράδυ του φόνου.

Τα μηνύματα φέρεται να τα αντάλλασσαν τα μεσάνυχτα της μοιραίας νύχτας, την ώρα που ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας στο ισόγειο του σπιτιού τους, με το μωρό αγκαλιά.

Ανάμεσα στα ανακτηθέντα γραπτά μηνύματα υπήρχε και ‘ένα SMS από την 20χρονη προς τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο, όπου του έλεγε πως θέλει χωρίσει και να φύγει από το σπίτι.

Η Ελληνική Αστυνομία είχε στα χέρια της στοιχεία που έδειχναν ότι την τελευταία βραδιά πριν από το στυγερό έγκλημα έψαχνε στην πλατφόρμα Booking ξενοδοχείο στην Αθήνα για να φύγει από το σπίτι.

Η στιγμή που ανέβηκε πάνω στη σοφίτα, ο καβγάς και η φρικτή γυναικοκτονία

Μετά την ανταλλαγή μηνυμάτων, ο δολοφόνος φαίνεται να ανέβηκε πάνω στον τόπο του εγκλήματος, όπου ξεκίνησε ακόμη ένας καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι. Ωστόσο αυτός ήταν ο τελευταίος για την Καρολάΐν, καθώς δεν κατάφερε να γλιτώσει από τα χέρια του συζύγου της.

Οι πληροφορίες από το τι ακριβώς έγινε στη σοφίτα δεν είναι πολλές, καθώς μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά μόνο όσα είπε στην ομολογία του ο δράστης.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, περιέγραψε με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες στους αστυνομικούς το άγριο έγκλημα.

Η ομολογία του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου ανατριχιάζει.

Απέδωσε την πράξη του σε βρασμό ψυχής μετά από τσακωμό που είχαν με την Καρολάιν Κράουτς.

Όπως υποστήριξε, εκείνο το βράδυ τον έδιωξε από το κρεβάτι για μια ακόμη φορά.

Ισχυρίστηκε δε ότι η Καρολάιν άφησε με δύναμη -σχεδόν πέταξε – το μωρό μέσα στην κούνια του, γεγονός που τον εκνεύρισε και τον οδήγησε στο έγκλημα.

Με μια μπλούζα της έφραξε στόμα και μύτη

Συνεχίζοντας την φρικιαστική περιγραφή του, ο δολοφόνος παραδέχθηκε ότι επιτέθηκε στη σύζυγό του και με μια μπλούζα της έκλεισε το στόμα και τη μύτη προκαλώντας τον θάνατό της από ασφυξία.

Επνιξε με τα χέρια του το σκυλί και το κρέμασε

Στη συνέχεια πήγε στον κήπο και έπνιξε με τα χέρια του το σκυλί, που ήταν της Καρολάιν – ενδεχομένως για να «δέσει» την εκδοχή της εισβολής ληστών στο σπίτι – και το κρέμασε από το λουρί του στο πλατύσκαλο.

Οι κινήσεις που εν τέλει τον πρόδωσαν

Ωστόσο δεν έμεινε μόνο εκεί. Ο πιλότος προχώρησε σε μία σειρά από ενέργειες προκειμένου το σχέδιό του να μην έχει κανένα κενό. Ο δράστης αφαίρεσε την κάρτα μνήμς του καταγραφικού μηχανήματος στο σπίτι. Ωστόσο η ώρα που το έκανε δεν συμβάδιζε χρονικά με την κατάθεσή του (στην οποία οι ληστές την είχαν πάρει). Στη 1:19 π.μ. διέκοψε οριστικά τη λειτουργία της κάμερας στο ισόγειο.

Ωστόσο, όπως είπε στην κατάθεσή του, οι ληστές ήρθαν πολύ αργότερα.

Είχε καταθέσει ότι «οι ληστές» τον έδεσαν πισθάγκωνα, ενώ ο ίδιος δέθηκε σε εμβρυακή στάση.

Επίσης ο πιλότος υποστήριζε πως ήταν δεμένος χειροπόδαρα, ωστόσο στην πραγματικότητα ασχολούνταν με το κινητό του, καθώς η ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε κάποια δραστηριότητα στη συσκευή ενώ καταγράφηκαν και βήματα.

Η εφαρμογή στο κινητό του δείχνει ότι έκανε βήματα την ώρα που θεωρητικά ήταν λιπόθυμος, από τις 4:50 το πρωί μέχρι τις 6:20, που δήλωσε αρχικά ότι συνήλθε.

Επίσης, κλείδωνε και ξεκλείδωνε το κινητό του αρκετές φορές, ενώ υποτίθεται ότι ήταν λιπόθυμος και δεμένος πισθάγκωνα.

Σημειώνεται πως, «φως» στην υπόθεση, έριξε και το βιομετρικό ρολόι – κινητό της άτυχης κοπέλας που έχει καταγράψει παλμούς της, σε ώρα που, σύμφωνα με τα όσα υποστήριζε, ο σύζυγός της ήταν νεκρή.

Από πού εμπνεύστηκε το (σχεδόν) τέλειο έγκλημα

Φαίνεται πως η υπόθεση του φίλου και εκπαιδευτή του στα Μέγαρα, που είχε πέσει θύμα ληστείας, ήταν ο καμβάς πάνω στον οποίο έστησε την φανταστική εισβολή δραστών στο σπίτι του στα Γλυκά Νερά.

Στη συνέχεια σκηνοθέτησε τα πάντα, όλα τα στοιχεία της δήθεν ληστείας -μέχρι και δέθηκε μόνος του για να αποσείσει τις υποψίες από επάνω του.

Ετσι, επί 37 ημέρες, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος κινούνταν στο μοτίβο που είχε επιλέξει, πλάθοντας το σενάριο της ληστείας από τρεις αγνώστους οι οποίοι σκότωσαν την σύζυγό του.

Ολο αυτό το διάστημα, εμφανίζονταν ως ο τεθλιμμένος σύζυγος-χήρος και εύχονταν να μην ζήσει κανείς κάτι αντίστοιχο. Στις πρώτες δηλώσεις του στα ΜΜΕ, έλεγε ότι «τα παιδιά (σ.σ. οι αστυνομικοί) ξέρουν τη δουλειά τους και θα τους πιάσουν».

Είχε προσχεδιάσει το έγκλημα του;

Την ίδια ώρα υπάρχουν και ειδικοί της ΕΛ.ΑΣ που θεωρούν πως το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο.

Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία της ΕΛ.ΑΣ., Επίτιμος Πρόεδρος Αξιωματικών Αστυνομίας, Θανάσης Κατερινόπουλος μιλώντας στον Antenna είπε ότι το έγκλημα ήταν προσχεδιασμένο, «δεν ήταν της τελευταίας στιγμής. Δεν ήταν ένας καβγάς που πάνω εκεί την σκότωσε».

Όπως πρόσθεσε ο κ. Κατερινόπουλος, το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν βγήκε στη δημοσιότητα ότι παρακολουθούσαν το ζευγάρι ψυχολόγοι.

Τον πρόδωσε η γλώσσα του σώματος

Παράλληλα, τόνισε ότι τον δράστη πρόδωσε η γλώσσα του σώματος. «Τα μάτια του έλεγαν άλλα από αυτά που έλεγε ο ίδιος. Ήταν θέμα χρόνου να ηρεμήσει η ψυχή της Καρολάιν αλλά και η μητέρα της που ζητούσε απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Κατερινόπουλος χαρακτήρισε μάλιστα τον 33χρονο πιλότο «καλό ηθοποιό που όπως στις παλιές ελληνικές ταινίες, επικαλείται το καλό του παιδιού του», αναφερόμενος στη δικαιολογία που εκστόμισε όσον αφορά το γιατί δεν ομολόγησε αμέσως το έγκλημα.

Ήταν στο στόχαστρο από την πρώτη στιγμή

Για την εξιχνίαση της δολοφονία της 20χρονης Καρολάιν από τον σύζυγό της μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων δυτικής Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, αποκαλύπτοντας τι του είχαν πει οι αστυνομικοί που έφτασαν πρώτοι στο σημείο του εγκλήματος.

Μιλώντας στον Antenna ο κ. Καλλιακμάνης είπε ότι μιλώντας με τον αστυνομικό που πήρε το μωρό κι εκείνον που έλυσε τον δράστη, του είπαν ότι «νιώθουμε ότι αυτός το έχει κάνει».

«Αν κλείσετε τον ήχο, όταν μιλάει στην κάμερα, θα δείτε ότι η γλώσσα του σώματος, δείχνει ενοχή, αφού κοιτάει χαμηλά», σχολίασε ο αστυνομικός.

«Ρώτησα κατευθείαν πώς ήταν δεμένος, το πρώτο πράγμα που έκαναν ήταν να τον λύσουν, χωρίς να δώσουν σημασία στο αν κρατούσε τους κόμπους ή αν ήταν δεμένα τα χέρια του», είπε ο Γ.Καλλιακμάνης.

«Λύστε με πνίγομαι», έλεγε στους αστυνομικούς ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

«Ψυχρέ δολοφόνε» – Κύμα οργής στο Instagram του 32χρονου

Την ίδια ώρα χιλιάδες ήταν οι χρήστες στο Instagram που κατέκλυσαν το προφίλ του 32χρονου, σχολιάζοντας κάτω από μια φωτογραφία που ο ίδιος είχε ανεβάσει, αμέσως μετά την δολοφονία της. Ήταν μία χαρούμενη φωτογραφία από τον γάμο τους με την λεζάντα «Για πάντα μαζί. Καλό ταξίδι αγάπη μου».

Τότε, όλοι μιλούσαν για μία τρυφερή ανάρτηση μετά τον χαμό της συζύγου του.

Χαρακτηριστικό του κύματος λαϊκής οργής είναι πως μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, τα σχόλια είχαν φτάσεi περίπου τα 4.500 ενώ το πρωί της Παρασκευής έχουν ξεπεράσει τiw 13.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News