Δευτέρα 3 Μαΐου 2021

Το μυστικό όταν ψήνεις σουβλάκια


Δίνουμε προσοχή στο κρέας και ξεχνάμε όλα τα άλλα Το καλοκαίρι μοιάζει πια πιο κοντά από ποτέ και αυτό σημαίνει για κάποιους πως οι ψησταριές θα πάρουν φωτιά.

Κι ενώ τα μυστικά του μπάρμπεκιου δεν σταματάνε στιγμή να μας απασχολούν, τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το ιδανικό ψήσιμο του κρέατος. Αφήνοντας όλα τα άλλα στην αφάνεια.

Σε μια τέτοια συμβουλή λοιπόν, πάντα από τους ειδικούς του χώρου, θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε όταν ψήνουμε σουβλάκια ή κεμπάπ για να είναι όλα όπως πρέπει.

Για τα ξύλινα καλαμάκια ο λόγος και τον τρόπο να μην καίγονται στη φωτιά. Τα βυθίζουμε σε παγωμένο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν τη χρήση τους, ώστε να μην αρπάξουν πάνω στη θράκα.

Η συμβουλή προέρχεται από το Brazilian Barbecue & Beyond, που ειδικεύεται στα σουβλάκια στα κάρβουνα.

Αν χρησιμοποιούμε μεταλλικά καλαμάκια, τότε «σκουπίστε τα με ένα κομμάτι χαρτί κουζίνας βουτηγμένο σε φυτικό λάδι, για να μην κολλάει το κρέας πάνω τους».

Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Jamie Purviance, συγγραφέας του μπεστ σέλερ «Weber’s Way to Grill», παρατηρεί πως αν είναι να ψήσουμε πολλά σουβλάκια, ο καλύτερος τρόπος είναι να μουλιάσουμε τα ξύλινα καλαμάκια σε νερό για καμιά ώρα, να τα αφήσουμε να στεγνώσουν και να τα βάλουμε κατόπιν στην κατάψυξη.

Όταν τα χρειαστούμε, βγάζουμε από το ψυγείο όσα σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News