Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Αλμωπία: «Στα χέρια του Θεού και φέτος η άρδευση»


«Στα χέρια του Θεού και φέτος η άρδευση». Αυτό δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Η Αλμωπία της Καρδιάς μας» Δημήτρης Μπίνος. Μια φράση που δεν την επινόησε ο ίδιος, αλλά είχε ειπωθεί από τα χείλη του αρμόδιου Αντιδημάρχου Γιάννη Κετικίδη όταν είχε ερωτηθεί πως λειτουργεί η άρδευση από τη στιγμή που δεν υπάρχει καν ανάθεση σε εργολάβο για τη συντήρηση των γεωτρήσεων.

Η κατάσταση αντί να βελτιώνεται, δυστυχώς χειροτερεύει. Η Δημοτική Αρχή του κ. Μπάτση αρχικά «κρύφτηκε» πίσω από την απειρία της και ζήτησε κατανόηση. Στη συνέχεια, απέδωσε τα πάντα στην… θεϊκή δύναμη και φέτος τα πράγματα γίνονται ακόμα χειρότερα, με τα προβλήματα να έχουν συσσωρευτεί και να έχουν δημιουργήσει «βουνό». Παρακολουθούμε μια Δημοτική Αρχή που παρακολουθεί με «σταυρωμένα τα χέρια» και τα προβλήματα να την προσπερνούν χωρίς να την αγγίζουν. Αγγίζουν όμως τους αγρότες, που πίστεψαν της υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια του κ. Μπάτση και των συνεργατών του και απογοητεύτηκαν πολύ γρήγορα.


Δήλωση Χρ. Νιβουρλή: «Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, είστε ανίκανοι! Αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων»

Η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε και υπάρχουν τεράστια προβλήματα στους αγρότες. Από τη μία ο παγετός και η Θεομηνία που έπληξε τις παραγωγές και από την άλλη δεν έχετε ετοιμαστεί ώστε να μπορούν να ποτίσουν και να έχουν πρόσβαση στο αγρόκτημα. Δρόμοι που χάλασαν από τις βροχές και αυλάκια ακαθάριστα.

Προσωπικά, έχω μιλήσει με αρκετούς Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων και όλοι εκφράζουν την αγανάκτησή τους! Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, είστε ανίκανοι! Αποδειχθήκατε κατώτεροι των περιστάσεων! Οφείλετε μια συγνώμη στον αγροτικό κόσμο της Αλμωπίας. Η Ανατολική Αλμωπία και ολόκληρος ο Δήμος και το αγρόκτημα, είναι στα «χέρια του Θεού», σύμφωνα και με τη γνωστή ρήση του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Κετικίδη.

Αν δεν μπορείτε να ασκήσετε τα καθήκοντά σας, παραιτηθείτε!


Δήλωση Χρ. Γεωργίου: «Για δεύτερη χρονιά σπασμένος ο τσιμενταύλακας του Γαρεφείου»

Για δεύτερο συνεχόμενο Καλοκαίρι, οι αγρότες της Τ.Κ. Γαρεφείου γίνονται στο ίδιο έργο θεατές και εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς ξεκίνησε άλλη μια αρδευτική περίοδος και ο εναέριος τσιμενταύλακας που είχε καταρρεύσει πριν δύο χρόνια δεν έχει αποκατασταθεί.

Ο τσιμενταύλακας, που βρίσκεται στη γέφυρα του Άνω Γαρεφείου, είχε πέσει τον Σεπτέμβριο του 2019 και από τότε δεν έχει επισκευαστεί, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρές δυσλειτουργίες στην άρδευση ενός ολόκληρου χωριού. Δύο χρόνια μετά δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες αναθέσεων και δημοπρασιών, τη στιγμή που ήδη οι αγρότες θέλουν να ποτίσουν.

Είναι σημαντικό να αναφέρω, ότι το μεγαλύτερο μέρος του κάμπου δεν μπορεί να ποτίσει με ελεύθερο νερό και αναγκάζεται να ποτίζει με γεώτρηση. Αυτό πρακτικά σημαίνει, ότι τα έξοδα αυξάνονται σημαντικά, καθώς το κόστος του ελεύθερου νερού είναι πολύ μικρότερο απ’ αυτό των γεωτρήσεων.

Η Δημοτική Αρχή οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της και να κινηθεί ταχύτατα. Τα προβλήματα τρέχουν και δυστυχώς απουσιάζουν οι λύσεις. Και όλα αυτά, την ίδια στιγμή που για δεύτερη χρονιά δεν υπάρχει καν εργολάβος για την διαχείριση της άρδευσης.

Η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός σε όλο τους το μεγαλείο…

2 σχόλια:

  1. Ενταξει ομορφο αγορι ο Γιαννης Σελκος αλλα οχι και Θεος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. υδρονομεις ολοι η γλυφτες καθε χρονο τα ιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News