Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Θ. Τζάκρη: Σφοδρή αντιπαράθεση για τα πρακτικά στην Προανακριτική Επιτροπή


Σφοδρή αντιπαράθεση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ ξέσπασε στην προανακριτική επιτροπή με αφορμή καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης περί αλλοίωσης των χθεσινών πρακτικών. Μάλιστα, ο εγκαλούμενος Νίκος Παππάς υπέβαλλε αίτημα να συγκριθεί η χθεσινή απομαγνητοφώνησης της κατάθεσης του κ. Καλογρίτσα με τα πρακτικά, το οποίο απορρίφθηκε από την επιτροπή.

Το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ στήριξε μόνον το ΚΚΕ, καταψήφισε η ΝΔ, ενώ το ΚΙΝΑΛ και το κόμμα της Ελληνικής Λύσης δήλωσε «παρών».

Σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, στα επίσημα πρακτικά δεν υπάρχει η «αναδίπλωση» του μάρτυρα αναφορικά με τα sms που είπε ότι αντάλλασσε με το Νίκο Παππά, καθώς και ο έντονος διαλογος της εισηγήτριας Θεοδώρας Τζάκρη με τον Σταύρο Κελέτση, όταν εκείνος της είπε σε έντονο ύφος ότι εδώ δεν είναι κομμωτήριο…

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως στα πρακτικά δεν υπάρχει η επίθεση της Θεοδώρας Τζάκρη στον μεγαλοεργολάβο, αλλά μόνον το σημείο που του έλεγε ότι «η μόνη σας έννοια είναι να κρατήσετε τα 3 εκατ. ευρώ και εμπλέκετε ολόκληρη παράταξη, με την οποία λέτε ότι έχεις και φιλικές σχέσεις».

Για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων μετά τις χθεσινές αποκαλύψεις Καλογρίτσα κάνουν λόγο βουλευτές της συμπολίτευσης που σημειώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι χαμένος στη μετάφραση. «Έχουμε απ' έξω τον μάρτυρα και κάποιοι εδώ διακόπτουν και καθυστερούν», είπε ο Θάνος Πλεύρης, ενώ ο Δημήτρης Μαρκόπουλος συμπλήρωσε: «Κύριε πρόεδρε ο ΣΥΡΙΖΑ και πάλι λειτουργεί παρελκυστικά. Είμαστε εδώ μια ώρα και δεν έχει έρθει ακόμα ο μάρτυρας».

Η Θεοδώρα Τζάκρη σε δήλωση της στους δημοσιογράφους κατήγγειλε αυθαίρετη παρέμβαση του προέδρου της επιτροπής Σταύρου Κελέτση.

Απάντηση Κελέτση

Για πιστή απόδοση στα πρακτικά όσων ειπώθηκαν στη συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής κάνει λόγο ο πρόεδρος της Σταύρος Κελέτσης.

«Τα πρακτικά έχουν αποδοθεί πιστά, δεν διαγράφηκε τίποτα. Το κομμάτι που διεγράφη μόνο ήταν η αναφορά στο κομμωτήριο με Τζάκρη και αυτό επειδή το ανακάλεσα εγώ και είπα ότι ηταν ατυχής δήλωση. Χθες τα μέλη της επιτροπής δεν είχαν δικαίωμα να ρωτήσουν γιατί ο μάρτυρας έκανε την εισαγωγική του τοποθέτηση, και εγώ έχω δικαίωμα από τον Κανονισμό αυτές τις συζητήσεις διαλογικής μορφής να αποφασίζω να μην καταγράφονται στα πρακτικά. Είναι εκτός διαδικασίας και έχω το δικαίωμα», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News