Δευτέρα 24 Μαΐου 2021

Ποιοι δικαιούνται φέτος επιστροφή φόρου και απαλλαγή από τα τεκμήρια


Ευνοημένοι είναι χιλιάδες μισθωτοί στον ιδιωτικό τομέα καθώς θα απαλλαγούν πλήρως από τον φόρο εισοδήματος. Παράλληλα, πολλοί είναι οι μισθωτοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα που θα δικαιούνται μεγάλα ποσά επιστροφής φόρων, με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις.

Στη φορολογική δήλωση για το έτος 2020 αν και θα περιλαμβάνονται μια σειρά από αποζημιώσεις που έλαβαν εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι, λόγω της πανδημίας, αυτά τα ποσά δεν θα φορολογηθούν. Η ίδια ρύθμιση ισχύει και για τις εισοδηματικές ενισχύσεις, που έγιναν φέτος, οι οποίες δεν θα συνυπολογιστούν στα ετήσια φορολογητέα εισοδήματά τους.

Οι αλλαγές στους κωδικούς

Παράλληλα, ένα εκατομμύριο μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες πληγέντες από την κρίση της πανδημίας που ανέστειλαν την εργασία τους, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα Συν-εργασία ή έλαβαν μειωμένα ενοίκια θα δουν απαλλαγές από τεκμήρια και ηλεκτρονικές αποδείξεις.

Αλλαγές κωδικών θα υπάρχουν τόσο στο έντυπο Ε1 όσο και στο Ε3 που υποβάλλεται από τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες. Οι νέοι κωδικοί και οι βασικές αλλαγές είναι, Τεκμήρια, Ανακαίνιση ακινήτων, Νέοι μειωμένοι συντελεστές, Επενδυτικοί Άγγελοι, Ηλεκτρικά οχήματα, Μετοχές - stock options, Ακύρωση του πέναλτι για τις ηλεκτρονικές πληρωμές, Φορολογική κατοικία, η φορολόγηση των ενοικίων κ.α.

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Open:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News