Τετάρτη, 19 Μαΐου 2021

Διπλό «αντάρτικο» από Γιαννάκου και Κεφαλογιάννη στο νομοσχέδιο για την συνεπιμέλεια


«Αντάρτικο» και μάλιστα… εις διπλούν προκαλεί πονοκεφάλους στην κυβέρνηση, καθώς «απέναντι» στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την συνεπιμέλεια τέκνων στάθηκαν η Μαριέττα Γιαννάκου και η Όλγα Κεφαλογιάννη στην Ολομέλεια της Βουλής.

Γιατί διαφωνεί η Γιαννάκου – Ευθεία αντιπαράθεση με τον υπουργό Δικαιοσύνης

Η βουλευτής της ΝΔ, Μαριέττα Γιαννάκου, δήλωσε πως “ουδείς αμφισβητεί το δικαίωμα της κυβέρνησης να προτείνει αλλαγές σε ορισμένες διατάξεις του οικογενειακού δικαίου, που έχουν διαρκέσει 38 χρόνια τώρα” όμως “εδώ και μήνες περίμενα ένα καθαρό σχέδιο νόμου που να αποσαφηνίζει καλύτερα την αυθεντική βούληση του συντάκτη”.

Ανέφερε πως οι δικές της θέσεις και προτάσεις ήταν πολύ πιο πριν γνωστές. Η ίδια επέκρινε τον υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας ότι από τις τροπολογίες που κατέθεσε στην Επιτροπή “το μόνο που δεχθήκατε ήταν μερικώς αυτό που σας αναφέραμε στην τροπολογία για το άρθρο 3 του νομοσχεδίου, περί σύγχυσης στην κατοικία ανηλίκου. Τίποτα άλλο. Καμία ουσιαστική αλλαγή”. Επιπλέον, ανέφερε ότι “επιμένετε σε κάτι που θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, από αυτά που θέλετε να επιλύσετε».

Μάλιστα η βουλευτής προχώρησε σε ευθεία κριτική του Υπουργού λέγοντάς του πως «κατηγορήσατε όλους όσους κάναμε προτάσεις, ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το συμφέρον του παιδιού και πως παίρνουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου γονέα. Τη Δευτέρα βέβαια ήταν το αποκορύφωμα. Στο ραδιόφωνο «Πρώτο Θέμα» κατηγορήσατε εμένα και την κυρία Κεφαλογιάννη πως οι ενστάσεις μας προέρχονται από προσωπικά βιώματα” λέγοντάς του πως “αυτό δεν συμβαίνει. Οι ενστάσεις μας προέρχονται από την κοινή λογική και τη γνώση της επιστήμης. Ως παλαιό μέλος της ΝΔ, θέλω να σας πω ότι έχω εκπλαγεί ειλικρινά. Διότι μέσα στο ναό της Δημοκρατίας εσείς, αμφισβητήσατε το δικαίωμα των βουλευτών να λένε ελεύθερα τη γνώμη τους.

Δήλωσε πως είναι κατά της οριζόντιας επιβολής τεκμηρίου χρόνου, στην επικοινωνία του παιδιού με τους γονείς του. “Είμαι κατά και της υποχρεωτικότητας και κατά των γενικών οριζόντιων τεκμηρίων. Δεν πρέπει να υπάρχει οριζόντια και άκαμπτη ρύθμιση της επιμέλειας των παιδιών λέγοντας ότι το «εξίσου» στη γονική μέριμνα υπαινίσσεται χρονική διάρκεια και μειωμένη διατροφή, «αν και την καθημερινότητα πρέπει να διαχειρίζεται εκείνος που έχει την επιμέλεια»”.

Στην συνέχεια, δήλωσε ότι “πολύ φοβούμαι ότι το σχέδιο νόμου θα δημιουργήσει περισσότερες δικαστικές προσφυγές και εντάσεις και από τη στιγμή που δεν αλλάζει το «εξίσου», το 1/3 και το «οριστική». Εγώ δεν μπορώ να το ψηφίσω”. ​

«Απέναντι» και η Κεφαλογιάννη αλλά με τη μπάλα… πιο χαμηλά

Σε πιο ήπιους τόνους κινήθηκε η Όλγα Κεφαλογιάννη από το βήμα της Ολομέλειας και μπορεί να μην δήλωσε ότι και εκείνη δεν μπορεί να το ψηφίσει, όμως έθεσε όλες τις διαφωνίες που έχει με τις διατάξεις του νομοσχεδίου και υπενθύμισε με νόημα ότι και στο παρελθόν σε άλλα νομοσχέδια είχε εκφράσει κατά την ψήφισή τους διαφορετική θέση από αυτή της ΝΔ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News