Τρίτη 25 Μαΐου 2021

Επίσημο: Ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα από θρόμβωση μετά τον εμβολιασμό - Όλα δείχνουν επιπλοκές από το AstraZeneca


Ο πρώτος θάνατος στην Ελλάδα μετά από εμβολιασμό για τον κορονοϊό φέρεται να είναι γεγονός και αφορά μια 63χρονη γυναίκα από τη Μυτιλήνη, η οποία κατέληξε από επιπλοκές του εμβολίου της AstraZeneca.

Σύμφωνα με την τοπική ενημερωτική ιστοσελίδα stonisi.gr, η άτυχη γυναίκα είχε υποστεί θρομβοεμβολικό επεισόδιο λίγες μέρες μετά τον εμβολιασμό της στο Κέντρο Υγείας της Καλλονής με το σκεύασμα της συγκεκριμένης εταιρείας. Την 1η Απριλίου εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου Μυτιλήνης. Ωστόσο η 63χρονη δεν άντεξε και κατέληξε περίπου δύο μήνες αργότερα.

Επιβεβαιώνεται από τους επίσημους φορείς Υγείας

Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Καθημερινή", η περίπτωση της 63χρονης είναι το μόνο επεισόδιο στη χώρα μας που αποδίδεται επισήμως στον εμβολιασμό και έχει αναφερθεί και στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, μέσω του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκου και της Εθνικής Επιτροπή Εμβολιασμών.

Την ίδια στιγμή, αναμένεται και το επίσημο πόρισμα του ΕΟΦ και για ακόμα τρία περιστατικά που έχουν σημειωθεί στην Κρήτη. Την περίπτωση του 35χρονου που χωρίς να έχει υποκείμενο νόσημα υπέστη δύο θρομβώσεις μετά τον εμβολιασμό του με AstraΖeneca, ο οποίος κατάφερε να ανταπεξέλθει και να πάρει εξιτήριο. Ο ίδιος δήλωσε πως αναμένει τα επίσημα πορίσματα του αν σχετίζεται η περιπέτεια της υγείας του με το εμβόλιο ώστε να κινήσει νομικές διαδικασίες για να διεκδικήσει αποζημίωση.

Oι υγειονομικές αρχές εξετάζουν και τις περιπτώσεις της 47χρονης και της 44χρονης που εμφάνισαν θρομβοεμβολικό επεισόδιο μετά τον εμβολιασμό τους με το σκεύασμα της συγκεκριμένης φαρμακευτικής εταιρείας. Η 47χρονη νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η οικογένεια της 44χρονης έχει ενημερωθεί από το Σάββατο πως η άτυχη γυναίκα είναι εγκεφαλικά νεκρή έπειτα και τις σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε λίγες ημέρες μετά τον εμβολιασμό της.

Η άτυχη Γλυκερία, όπως ονομάζεται η 44χρονη έξι μέρες μετά τον εμβολιασμό της με το σκεύασμα της Astrazeneca υπέστη θρόμβωση και εισήχθη αρχικά στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και αμέσως μετά στο ΠΑΓΝΗ, όπου όμως το βράδυ της Παρασκευής παρουσίασε εγκεφαλική αιμμοραγία. Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News