Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Θ. Τζάκρη για... «Καπετάν Καλογρίτσα»: «Θέλει να τσεπώσει τα 3 εκατ. ευρώ» (ΒΙΝΤΕΟ)


Ο βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Με αποκαλύψεις για sms που αντάλλαξε με τον τότε υπουργό Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά πριν την συνάντηση με τους Άραβες επιχειρηματίες στο Πόρτο Χέλι προκειμένου να λάβει οδηγίες πριν κλειδώσει η συμφωνία για την συμμετοχή στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016, αλλά και με αποκαλύψεις για την στήριξη που παρείχε στο τότε κυβερνών κόμμα όσον αφορά το σχέδιο δημιουργίας ΜΜΕ φιλικών προς τον ΣΥΡΙΖΑ, επανήλθε στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής ο Χρήστος Καλογρίτσας.

«Ο κ. Καλογρίτσας είναι ένας άνθρωπος ταγμένος στην υπόθεση της Αριστεράς. Πολλοί από τους ανθρώπους που εμφανίζονται στην προανακριτική είναι άνθρωποι που δεν τους γνωρίζει προσωπικά. Αλλά μιλάμε για έναν άνθρωπο που είχε δώσει τις επιχειρηματικές του δυνάμεις για να διευκολύνει εγχειρήματα», ανέφερε αρχικά ο κ. Παπαδημητρίου.

«Ό,τι μαθαίνει κανείς στην προανακριτική είναι ότι υποπτευόμασταν κι εκείνες τις μέρες», πρόσθεσε.

«Οτι γινόταν μια αγωνιώδης προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης και ειδικά από την πλευρά του πρωθυπουργού που ήταν υπεύθυνος για την οργάνωση του διαγωνισμού, προκειμένου να υπάρξει κατάθεση πρότασης φιλική για άδεια στα κανάλια αυτά.»

«Η κατάθεση του κ. Καλογρίτσα δεν σηκώνει αμφισβήτηση», υπογράμμισε.

«Το αφήγημα είναι σαφές, υπήρξε πολιτική παρέμβαση σε έναν πολιτικά οργανωμένο διαγωνισμό για άδειες που τοποθετήθηκαν με πολιτικό τρόπο, δεν χωρά καμία αμφισβήτηση ο κ. Καλογρίτσας είναι ένα υπέροχο αφήγημα», συμπλήρωσε.

Από πλευρά της η κυρία Τζάκρη σημείωσε ότι: «εμείς οι δικηγόροι εξετάζουμε τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία του μάρτυρα, τώρα ο καπετάν Καλογρίτσας όπως εμφανίστηκε στην προανακριτική είναι αξιόπιστος και σοβαρός μάρτυρας;

Ποια είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το δημόσιο προφίλ του; Αυτά που καταμαρτυρεί χωρίς στοιχεία για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ντροπιαστικά. Πόσο αριστερός είναι αυτός που λοιδωρεί την Αριστερά. Οι αντιφάσεις είναι το δημόσιο προφίλ του μάρτυρα. Οι αντιφάσεις υπηρετούν την ιδιοτέλειά του.

Θέλει να τσεπώσει τα 3 εκ. που είναι η αστική διαφορά του με την εταιρεία των Αράβων. Εξυπηρετώντας συμφέροντα τρίτων φτύνει τον πολιτικό χώρο που λέει ότι ανήκει κι αυτή την αμιγώς προσωπική του υπόθεση τα φούσκωσε για να την κάνει σπέκουλα και δήθεν πολιτικό σκάνδαλο».

«Το σύνολο των ισχυρισμών του είναι ένας ασυνάρτητος συλλογισμός που αποβλεπει μόνο στο προσωπικό συμφέρον. Τα SMS είναι μονολεκτικές απαντήσεις. Έτσι γίνεται αχυράνθρωπος ένας άνθρωπος; Τα έχει πει όλα και τα αντίθετά του. Χάνεται το θεσμικό κύρος του κοινοβουλίου. Τι σχέση έχει ο κ. Βαξεβάνης με τον διαγωνισμό;».

Ερωτηθείσα για το τι συνέβη μεταξύ του προέδρου της προανακριτικής επιτροπής Στ. Κελέτση και την ίδια, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «η ποιότητα του ανθρώπου φαίνεται από τις στιγμές τις λίγες που θα χρειαστεί να απευθυνθεί στο κοινό, ο πρόεδρος της προανακριτικής δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων με σεξιστικά σχόλια».

Τέλος αναφέρθηκε στην παρέμβαση όπως ισχυρίστηκε του προέδρου της προανακριτικής «παρανόμως στα πρακτικά». «Τα αλλοίωσε με πρόσχημα ότι έχει κυριαρχική εξουσία να σβήνει ότι θέλει από αυτά. Δεν παραβιάζει απλώς το καθήκον του, αλλά διαπράττει και ποινικό αδίκημα, νόθευση δημοσίων εγγράφων.».

Ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ κ. Χριστοδουλάκης τόνισε αρχικά: «η κυρία Τζάκρη θυμήθηκε το κύρος της κοινοβουλευτικής διαδικασίας έστω και καθυστερημένα, δεν ξεχνάμε υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ που έβγαιναν στο περιστύλιο της βουλής κι έκαναν λόγο για τα μεγαλύτερα σκάνδαλα από συστάσεως του ελληνικού κράτους έχοντας δει μια δικογραφία που δεν θα έπρεπε να έχουν διαβάσει θεσμικά».

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στο πρόσωπο του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, εκφράζοντας την απορία του για το αν είναι σύντροφος ή αναξιόπιστος μάρτυρας.

«Ξεκινάμε από μια θέση αρχής, όταν ο κοινοβουλευτισμός έχει πληγεί από τέτοια φαινόμενα πρέπει να χυθεί άπλετο φως», υπογράμμισε.

«Όλοι ξέρουμε ότι υπήρχε μια διαδικασία τηλεοπτικών αδειών η οποία από τον ΣΥΡΙΖΑ έγινε επιχείρηση να χειραγωγηθεί η οποία κατέπεσε νομικά και θεσμικά. Επίσης, είναι σαφές οτι υπήρξε προσπάθεια να υπάρχει ένα κανάλι τύπου ΣΥΡΙΖΑ channel, επίσης υπήρχε άτυπη τριμερή σύμπραξη μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, Αράβων, Καλογρίτσα για να βρεθούν τα λεφτά να πάρει την άδεια», πρόσθεσε.

.

7 σχόλια:

  1. ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΤΑ ΤΣΕΠΩΣΕ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΟΥΛΕΣ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού το θέμα είναι αθώο και αφορά απλά τα λεφτά που δάγκασε ο Καλογρίτσας από έναν Άραβα εσύ τι κόπτεσαι κυρά μου γιατί γίνεται ανακριτική και μπλέκεται ο Συριζας;Μας δουλεύεις πάλι;Ως πότε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ντόρκα σσσσσσττττ βρωμάει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολακης "το εγκλημα που ειναι;"χα...χα...χα..κλασικος θιασος απατεωνων του συριζα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ο Πολάκης δεν ξέρει τον Στάλιν ειπε ο καλογρίτσας χα...χα..γιαλατζί κομμουνιστής.

      Διαγραφή
  5. Η ΤΡΟΥΜΠΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠ ΤΗΝ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. σιγα σιγα η αγουρίδα γίνετε μέλι....ε ρε γλέντια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News