Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Ανοίγει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 35-39


Μέσα στην ημέρα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 35 -39, έτσι ώστε οι πολίτες να μπορούν να κλείσουν ραντεβού και με τα 4 διαθέσιμα εμβόλια κατά της Covid-19.

Από σήμερα (26.05.2021) και οι πολίτες της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας θα μπορούν να επιλέξουν αν θα κάνουν το εμβόλιο της Pfizer, της Moderna, της AstraZeneca και της Johnson & Johnson.

Τη δυνατότητα να κάνουν όποιο εμβόλιο θέλουν από τα τέσσερα διαθέσιμα έχουν ήδη, από την περασμένη Παρασκευή και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 40-44.

Τις επόμενες μέρες θα ανοίξει η πλατφόρμα και για τους 30-34, ενώ πιθανότατα μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός για τους νέους 18 έως 29 ετών, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν όλα τα εμβόλια εκτός του AstraZeneca.

Η «Γαλάζια Ελευθερία»

Καθημερινά, σύμφωνα με τον σχεδιασμό, ο αριθμός των εμβολιασμών θα αυξάνεται σταδιακά.

Μέχρι τη Δευτέρα (24.05.2021), ο μέσος όρος εμβολιαστικής κάλυψης με μία δόση στα νησιά ήταν 30%, ενώ το ποσοστό των ολοκληρωμένων εμβολιασμών ανέβηκε στο 20%, είπε κατά την ενημέρωση της περασμένης Δευτέρας ο γγ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Μίλησε για βελτίωση της εμβολιαστικής κάλυψης στα νησιά, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα την εμβολιαστική κάλυψη της Σαντορίνης σε ολοκληρωμένους εμβολιασμούς από το 11% στο 25% και η Σύρος από το 12% στο 23%. Για την εβδομάδα που διανύουμε στα 19 νησιά η συντριπτική πλειοψηφία των ραντεβού ξεπερνάει το 90%. Ο κ. Θεμστοκλέους αναφέρθηκε όμως και σε πέντε νησιά στα οποία. η πληρότητα των ραντεβού είναι κάτω από 35% και είναι η Κάλυμνος, η Ζάκυνθος, η Σάμος, η Λήμνος και η Κεφαλλονιά.

Διευκρινίσεις για όσους έχουν νοσήσει

Αναφερόμενος στους πολίτες που έχουν νοσήσει και μπορούν, πλέον, να εμβολιαστούν με μία δόση μετά από 6 μήνες έως 12 μήνες είπε ότι αν ο πολίτης έχει νοσήσει πριν από τον πρώτο του εμβολιασμό τότε θα δικαιούται εμβολιασμό μετά από 6 μήνες από την ημέρα που διαγνώστηκε ως θετικός και έχει καταχωρηθεί στο Μητρώο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News