Παρασκευή 21 Μαΐου 2021

Επίσημο: Εμβολιασμοί για τους άνω των 16 ετών - Το συνολικό χρονοδιάγραμμα


Σε ακόμα μικρότερες ηλικίες θα «ανοίξει» στο άμεσο διάστημα η διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού για εμβολιασμό.

Εδώ και λίγες ώρες, οι πολίτες ηλικίας 40-44 ετών έχουν τη δυνατότητα να κλείσουν ραντεβού με όποιο από τα 4 διαθέσιμα εμβόλια επιθυμούν. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τα υπουργεία Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, καταγράφεται «βροχή» αιτήσεων από τους 40άρηδες.

Νωρίτερα, ο υφ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς τόνισε ότι για την ηλικιακή ομάδα 20-29 η πλατφόρμα προγραμματισμού ραντεβού για εμβολιασμό θα ανoίξει τον Ιούνιο, διευκρινίζοντας ότι στη συγκεκριμένη ομάδα δεν θα χορηγηθεί το εμβόλιο της AstraZeneca.

Ερχονται οι εμβολιασμοί νέων και εφήβων

Σήμερα, προέκυψε ωστόσο και μια ακόμη νέα εξέλιξη. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Μάριος Θεμιστοκλέους, γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας του υπουργείου Υγείας, τόνισε ότι σχεδιάζονται ήδη οι εμβολιασμοί και για άτομα κάτω των 18 ετών.

«Για τους 18-29 ετών υπάρχουν δύο παράγοντες που θα πρέπει να προσμετρήσουμε. Ο ένας είναι οι παραδόσεις των εταιρειών γιατί υπάρχουν κάποιες αναταράξεις το τελευταίο διάστημα και ο δεύτερος είναι η συμμετοχή της προηγούμενης ομάδας. Με βάση αυτό τον σχεδιασμό εντός του Ιουνίου θα προχωρήσουμε και στην επόμενη πενταετία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε δε ότι ο εμβολιασμός αυτής της ομάδας δε θα σταματήσει στους 18αρηδες, αλλά θα επεκταθεί και στα παιδιά από 16 ετών, για τα οποία το εμβόλιο της Pfizer έχει λάβει τη σχετική έγκριση. Σε περίπτωση που το ηλικιακό όριο για το συγκεκριμένο εμβόλιο, εγκριθεί από τον EMA και για μικρότερες ηλικίες, «θα πάμε και πιο κάτω».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι την ερχόμενη Δευτέρα, 24 Μαΐου, θα γίνουν οι ανακοινώσεις και για τους 35-39 ετών, για τους οποίους εξέφρασε την εκτίμηση ότι τα ραντεβού θα ανοίξουν «οριακά εντός του Μαΐου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News