Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Μαγκιά είναι να ζητήσει εδώ και τώρα εκλογές ο Τσίπρας, όχι να κάνει αντιπολίτευση με troll


Του Βασίλη Σ. Κανέλλη

Διαβάζοντας κάποιος όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Κόντρα, θα έλεγε ότι έχουμε μια χώρα σε ακυβερνησία.

Ότι έχουμε ένα πλοίο που βρίσκεται σε μια θύελλα, σε μια φουρουνιασμένη θάλασσα και ο καπετάνιος είναι φευγάτος. Ανύπαρκτος, είτε γιατί είναι αδύναμος να κουμαντάρει το σκάφος είτε γιατί την κοπάνησε από το πηδάλιο.

«Τούτη την κρίσιμη ώρα, η χώρα δεν έχει κυβέρνηση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός ενώ και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Νάσος Ηλιόπουλος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο».

Είναι προφανές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά ολομέτωπη επίθεση καθώς μια σειρά από θέματα που είναι στην επικαιρότητα (αλλά και άλλα που γεννούν τα υπόγεια της Κουμουνδούρου) της δίνουν το πάτημα να το κάνει.

Κι έχουν δίκιο, άλλωστε, στον ΣΥΡΙΖΑ να κατηγορούν την κυβέρνηση για υποθέσεις όπως αυτή του Φουρθιώτη ή μια προβληματική επικοινωνιακή διαχείριση των τελευταίων ημερών γύρω από την πανδημία.

Καλά κάνει άλλωστε η αξιωματική αντιπολίτευση να ανεβάζει τους τόνους, να ασκεί κριτική, να θίγει τα πεπραγμένα της κυβέρνησης. Αρκεί, βεβαίως να καταθέτει και προτάσεις κι όχι να αναλώνει την επίθεσή της σε επικοινωνιακές φούσκες και σε πολιτικά παιχνιδάκια που έχουν καταδικαστεί στο παρελθόν.

Μας είπε επίσης ο κ. Τσίπρας ότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη και για να ενισχύσει αυτή τη θέση του ανέφερε μια σειρά από περιπτώσεις οι οποίες, όμως, κινούνται μεταξύ fake news και τρολαρίσματος.

Διότι π.χ. δεν είναι δυνατόν ένας πρώην πρωθυπουργός που θέλει να ξανακυβερνήσει τη χώρα, να βγαίνει χωρίς στοιχεία και να μιλά για απευθείας αναθέσεις.

Ούτε μπορεί π.χ. να επιτίθεται στον κάθε Φουρθιώτη κατηγορώντας τον για διάφορα σκάνδαλα χωρίς να έχει στοιχεία, χαρτιά, έγγραφα που να το αποδεικνύουν.

Άλλο να κάνεις πολιτική κριτική και να λες στην κυβέρνηση «πώς συναλλάσσεστε με τον Φουρθιώτη ισότιμα και δεν έχετε ελέγξει το ποιόν του», κι άλλο να χαρακτηρίζεις κάποιον «άνθρωπο του υποκόσμου και νονό» χωρίς να μπορείς να το αποδείξεις.

Άλλο να λες στην κυβέρνηση «κάνετε αναθέσεις και δεν ελέγχεστε από πουθενά κι άλλο να δολοφονείς χαρακτήρες και να σπιλώνει ανθρώπους χωρίς στοιχεία.

Περιμένουμε άλλωστε να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες διάφορων μεγαλόσχημων του ΣΥΡΙΖΑ περί προσφυγής στη Δικαιοσύνη για τις προμήθειες υλικών εν μέσω πανδημίας.

Εδώ και μήνες φωνάζουν, εδώ και μήνες ουρλιάζουν και ζητούν παραιτήσεις, όμως, ούτε ένας από αυτούς δεν έχει πάει στον εισαγγελέα.

Διότι άλλο το σκάνδαλο, άλλο η σκανδαλολογία. Άλλο η κριτική, άλλο η δολοφονία χαρακτήρων.

Μαθήματα και παθήματα

Δεν έμαθε το μάθημά του ο κ. Τσίπρας με την υπόθεση του Ριχάρδου; Ως πρωθυπουργός δεν τον εξευτέλισε σε πανελλήνια μετάδοση από το βήμα της Βουλής και τελικά ο Ριχάρδος είναι αθώος;

Δεν έχει δικαίωμα ο γνωστός σε όλους μας πωλητής χρυσού να τραβήξει μια μήνυση στον Τσίπρα και να του απαιτήσει 2 εκατομμύρια χαλαρά;

Ο Αλέξης Τσίπρας κάνει τα ίδια λάθη. Λάθη που έκανε όταν ήταν αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ πριν γίνει πρωθυπουργός, λάθη που έκανε κι όταν ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ποντάρει στον λαϊκισμό, στην εύκολη ατάκα, χρησιμοποιεί γλώσσα των troll, αναπαράγει fake news μόνο και μόνο για να κερδίσει εντυπώσεις.

Αντίθετα, δεν έχει ένα συγκροτημένο σχέδιο για τη χώρα. Δεν έχει καταθέσει ούτε μια σοβαρή πρόταση για την πανδημία.

Υπόσχεται λεφτά που δεν υπάρχουν αρκεί να είναι περισσότερα από αυτά που έχει δώσει η ΝΔ.

Το οικονομικό πρόγραμμα το περιμένουμε εδώ και μήνες και θα το παρουσιάσει σε μία εβδομάδα. Ένα πρόγραμμα που θα έχει ξανά διαγραφή οφειλών και εκατοντάδες δόσεις, ρευστότητα (δηλαδή λεφτόδεντρα) και νέο πτωχευτικό κώδικα.

Λες και δεν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που κυνήγησε τον κόσμο με πλειστηριασμούς. Δεν ήταν αυτός που τσάκισε τη μεσαία τάξη και κορόιδεψε όσους πίστεψαν ότι η «σεισάχθεια» είναι δέσμευση κι όχι μια ακόμη πομφόλυγα.

Εν πάση περιπτώσει, είναι γνωστό ότι τα κόμματα όταν είναι στην αντιπολίτευση λένε ό,τι θέλουν αλλά όταν γίνονται κυβέρνηση ξεχνούν όσα υποσχέθηκαν.

Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας χάνει την ευκαιρία να δείξει ένα πιο αριστερό, πιο φιλολαϊκό και κυρίως πιο οργανωμένο προφίλ. Που θα αφήσει πίσω τα λάθη που τον οδήγησαν σε δεινή ήττα.

Που θα αλλάξει τα κακώς κείμενα του κόμματός του αλλά και τα δικά του.

Που θα μπορέσει να πει την αλήθεια και να την υποστηρίξει, όχι όπως την πρώτη φορά Αριστερά.

Η χώρα έχει ανάγκη από σοβαρή αντιπολίτευση, από σοβαρά στελέχη που θα «ξεσκίζουν» την κυβέρνηση κάθε φορά που παρεκκλίνει.

Δεν έχει ανάγκη από troll, από νέες ψεύτικες προσδοκίες, από το φαίνεσθαι, κι όχι από το είναι. Και δυστυχώς, το επαναλαμβάνω, ο κ. Τσίπρας επιλέγει ξανά την λογική της πλατείας, τη λογική της εύκολης αντιπολίτευσης.

Και μια τέτοια τακτική είναι να δείχνει σ’ αυτούς που θέλουν να τον ακολουθήσουν ότι η χώρα είναι ακυβέρνητη.

Οι δημοσκοπήσεις, ακόμη και οι «πειραγμένες» άλλα δείχνουν. Και δεν εννοούμε τις 15 ή τις 20 μονάδες διαφορά. Αυτά δεν υπάρχουν.

Εννοούμε την παντελή έλλειψη εμπιστοσύνης του κόσμου στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον θυμό που έχουν οι πολίτες για τα ψέματα του Τσίπρα.

Αυτά πρέπει να δει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αν παρ’ όλα αυτά πιστεύει ότι η χώρα δεν έχει κυβέρνηση μπορεί να κάνει το πιο απλό.

Να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης και να ζητήσει εκλογές εδώ και τώρα. Να πείσει τον κόσμο ότι μόνο με εκλογές θα βγούμε από τα αδιέξοδα που βλέπει (μόνο) η Κουμουνδούρου.

Αυτό είναι μαγκιά και πολιτική που δείχνει ότι έχεις κότσια. Όχι η αντιπολίτευση του facebook και του twitter.

Πηγή: in.gr

15 σχόλια:

  1. Αδιέξοδα που μόνο β Κουμουνδούρου βλέπει;
    Για πάμε
    Μισό χρόνο κλειστά τα πάντα μα τα πάντα μόνο Ελλάδα
    Μισό χρόνο με ελεημοσύνη στους ελεύθερους επαγγελματίες της μεσαίας τάξης που θα στήριζε
    Μισό χρόνο κλειστός ο αθλητισμός ακόμη και για τα παιδιά μας 8 χρόνων που αλλού συμβαίνει αυτό; Υπάρχει έστω μια χώρα με κλειστά τα πάντα μισό χρόνο; Και μην μου πείτε για ισχυρά συστήματα υγείας και όλα τα σχετικά
    Ποιοι έχουν ισχυρό η Πορτογαλία; Η Κροατία; Η Σερβία; Η Βουλγαρία; Ποιοι; Ποιος έχει απαγόρευση κυκλοφορίας το σκ στης 6 και την Δευτέρα 9
    Ποιος έχει απαγόρευση από δήμο σε δήμο την Παρασκευή και το σκ επιτρέπεται;
    Όλα είναι ιμιμετρα που οι αριθμοί το απέδειξαν ότι δεν έχει τελειώμο αυτή η αποτυχία καθώς κάθε μέρα αυξάνονται τα κρούσματα ενώ συνεχίζουμε να είμαστε κλειστοί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά λέτε στις πορείες κουφοντήνες;

      Διαγραφή
    2. Όχι αυτά λέμε όλοι οι αντικειμενικοί Έλληνες που ζούμε σε αυτόν τον τόπο
      Εσύ λογικά λες αυτά που σου λένε να λες

      Διαγραφή
    3. Γεια σου Μακεδονομάχε.

      Διαγραφή
    4. γιατι ελεημοσυνη φιλε, εως τωρα πηρα 4.500 χιλ. δεν πληρωσα νοικι 5 μηνες επι 600 αλλες 3000 χιλ. συνολο 7500 αρα τι;

      Διαγραφή
  2. ΑΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΑΣ ΖΗΤΗΣΕΙ, ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ ΚΑΙ ΘΑΡΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΗΔΗΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μη ψάχνετε για ήρωες.Τεσσερα χρονακια θα σας αφήσουμε,να τα ρημαξετε όλα και θα παρακαλάτε τον Τσίπρα να κυβερνήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΚΡΕΤΙΝΕ, ΚΑΚΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ.

      Διαγραφή
    2. τι αφησατε για να τα ριμάξει ωρε γίδ; κάνατε κάτι για να βρούν; αλλωστε οι νεοδημοκράτες δεν ριμάζουν δεν σπάζουν δεν καταστρέφουν δεν καινε ζωντανούς στη ΜΑΡΦΙΝ δεν δέρνουν αστυνομικούς αυτά ολα ειναι προνόμοια δικά σας.

      Διαγραφή
    3. 11:37 εχεις δικιο δεν κανουν τετοια οι νεοδημοκρατες, μονο υπακοη κανουν, ειναι γνωστοι ραγιαδες

      Διαγραφή
  4. ολος ο μηχανισμος του συριζα στηριζετε σε ψεματα στο διαδυκτιο, δεν παραγει καμια πολιτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ας μας πει ο Τσιπρας ενα εργο που εκανε 4 χρονια, απλα εγκαινιαζε εργα απ τους προηγουμεμους, ενας αποτυχημενος πρωθυπουργος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ, ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΜΠΡΗΣΜΟ ΦΑΣΑΡΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΥΦΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΨΥΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο κυριος Τσίπρας πολιτευεται σαν τρολ ειναι τρολ και θα παραμεινει τρολ, καληνυχτα Αλέξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News