Παρασκευή 2 Απριλίου 2021

O Εισαγγελέας καλεί τον Πέτρο Φιλιππίδη ως ύποπτο για έναν βιασμό και δύο απόπειρες


Κλήση για παροχή εξηγήσεων με την ιδιότητα του ύποπτου τέλεσης αξιόποινης πράξης απέστειλε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας στον Πέτρο Φιλιππίδη, μετά από καταγγελίες τριών γυναικών για βιασμό και απόπειρες βιασμού.

Οι καταγγελίες σε βάρος του 59χρονου πρωταγωνιστή έχουν μπει τις τελευταίες εβδομάδες στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας, μετά από στοιχεία που προσκόμισε το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών, στο πλαίσιο της έρευνας για το ελληνικό #me_too. Βάσει των όσων έχουν υποστηρίξει οι καταγγέλλουσες και μάρτυρες που έχουν καταθέσει στον Εισαγγελέα Κ.Σπυρόπουλο, ο οποίος διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, ο Πέτρος Φιλιππίδης φέρεται να υποσχόταν στα θύματά του ότι θα τα βοηθούσε επαγγελματικά και εκμεταλλευόμενος τη θέση ισχύος του προέβαινε σε σεξουαλικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με τις περιγραφές των τριών γυναικών, σε μία περίπτωση που χρονολογείται το 2008 φαίνεται πως στοιχειοθετείται το κακούργημα του βιασμού, ενώ σε δύο άλλες, το 2010 και το 2014, το κακούργημα της απόπειρας βιασμού.

Και οι τρεις γυναίκες –σύμφωνα με πληροφορίες- έχουν ασχοληθεί με το χώρο της υποκριτικής και αναζητούσαν εργασία.

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι αναφέρουν οι καταγγέλλουσες

Μία καταγγέλλουσα φέρεται να έχει περιγράψει ότι το 2010 βρέθηκε στο καμαρίνι του για να συζητήσουν για ένα ρόλο και εκείνος της επιτέθηκε ρίχνοντάς την στον καναπέ και επιχείρησε να τη βιάσει. Το θύμα πάλεψε για αρκετή ώρα με τον ηθοποιό και τελικά κατάφερε να ξεφύγει.

Άλλη καταγγέλλουσα έχει καταθέσει πως το 2014 δέχθηκε σεξουαλική επίθεση μέσα στο αυτοκίνητο του ηθοποιού, ο οποίος είχε προσφερθεί να την μεταφέρει μετά από ραντεβού για δουλειά.

Η τρίτη φέρεται να έχει περιγράψει στην κατάθεσή της ότι έπεσε θύμα βιασμού το 2008 από τον πρωταγωνιστή μέσα στο θέατρο όπου είχε πάει για να αναζητήσει εργασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Πέτρος Φιλιππίδης καλείται στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας να παράσχει εξηγήσεις στον εισαγγελέα. Όπως προβλέπεται από τη δικονομία, ο ηθοποιός έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία προκειμένου να προετοιμαστεί. Οι εξηγήσεις μπορούν να δοθούν είτε αυτοπροσώπως είτε διά γραπτού υπομνήματος προς τον εισαγγελέα, ο οποίος στη συνέχεια θα αποφανθεί για το εάν τα στοιχεία επαρκούν ή όχι για την άσκηση ποινικής δίωξης.

Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News