Σάββατο 24 Απριλίου 2021

Παραμύθια δίχως δράκο από τη Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας


Του Σταύρου Η. Βαφειάδη

Όταν δεν έχεις να επιδείξεις κάποιο έργο, τότε προσπαθείς να κρύψεις την ανεπάρκειά σου πίσω από αστείους ισχυρισμούς. Για άλλη μια φορά, η Δημοτική Αρχή της Αλμωπίας υποβάθμισε τον θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου και προσπάθησε να παρουσιαστεί ως... θύμα μιας μεγάλης συνωμοσίας που την αντιπολιτεύεται. Με μία λέξη... ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ!

Ακούσαμε ότι υπάρχει "ενορχήστρωση μιας μεγάλης προπαγάνδας και παραπληροφόρησης από μέσα μαζικής ενημέρωσης". Προφανώς, θα εννοούν ότι γίνεται ένα μεγάλο έργο από τη Δημοτική Αρχή κι εμείς τα... κακοπροαίρετα μέσα ενημέρωσης δεν το προβάλλουμε. Μόνο που αν γινόταν κάποιο έργο, οι πρώτοι που θα το έβλεπαν θα ήταν οι πολίτες. Δυστυχώς, βιώνουμε όχι απλά την πλήρη στασιμότητα, αλλά ο Δήμος μας κάνει πολλά βήματα πίσω.

Αυτά που βλέπουμε έως σήμερα, είναι η απόλυτη ανυπαρξία έργου, η έλλειψη οράματος και προγραμματισμού, η δυστοκία στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, η αδυναμία υλοποίησης ακόμα και έτοιμων μελετών και εξασφαλισμένων έργων που άφησε παρακαταθήκη η προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Αυτά τα βλέπει η κοινωνία κι εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να τα αναδείξουμε.

Επίσης, η κοινωνία βλέπει μία προσπάθεια στοχοποίησης κάθε κριτικής και κάθε αντίθετης άποψης, μια προσπάθεια απαξίωσης του τοπικού Τύπου και μία έλλειψη διάθεσης από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής να ακούσει τα πραγματικά προβλήματα και να προσπαθήσει να δώσει λύσεις όπου αυτό είναι εφικτό.

Κανείς δεν ζήτησε μαγικές λύσεις, όμως θα περίμενε κανείς από τη σημερινή Δημοτική Αρχή να προσπαθήσει για το κάτι καλύτερο. Άλλωστε, εξελέγη δημιουργώντας τρομερές προσδοκίες προς αυτή την κατεύθυνση. Προσδοκίες που δυστυχώς έπεσαν από πολύ νωρίς στο κενό και απογοήτευσαν και τους πιο καλοπροαίρετους συμπολίτες μας.

20 σχόλια:

  1. Μπράβο Σταύρο. Όπως πάντα εύστοχος και δίκαιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια. Πράγματα που πρέπει να λέγονται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σταύρο συνέχισε έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Χαχαχαχα έλα Σταυράκη που είσαι; Α! Χάθηκες στην αφάνεια και είπες να βγεις στο προσκήνιο με αυτήν την αρθράρα; άστο δεν έπιασε, την άλλη φορά ξανά! (δεν είναι τυχαίο που εμφανίζεις μόνο τα θετικά για σένα σχόλια)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι κακοπροαιρετος και δεν έχεις επιχειρήματα.

      Διαγραφή
    2. στην αφανεια;;;;; ολοκληρος δημαρχος ασχολειται καθε μερα μαζι του και ειναι στην αφανεια;;;;

      Διαγραφή
    3. ΣΤΗΝ ΑΦΑΝΕΙΑ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ............ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ...............

      Διαγραφή
    4. στην αφάνεια ο Σταυρος; χα...χα...χα..Δήμαρχε σοβαρέψου εστω και την υστατη στιγμη πάρτο αλλιώς.

      Διαγραφή
  5. Τα ίδια και τα ίδια aridaia news, κούρασες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρά την κούρασή σου όμως τον διαβάζεις. Είναι και αυτή μια κάποια επιτυχία.

      Διαγραφή
    2. 11.21, μάθε να διαβάζεις και ύστερα να σχολιάζεις! Αναφέρει κάπου το σχόλιο για αποτυχία; Όχι! Σχολιάζει ο 11.05 το άρθρο, από την στιγμή που ο καθένας μπορεί να λέει ελεύθερα την γνώμη του! Η γνώμη του παραπάνω είναι αυτή, εσύ σχολίασε για τον εαυτό σου!

      Διαγραφή
  6. μακαρι και αυτοι που ειναι εκλεγμενοι μεσα στο δημοτικο συμβουλιο να ειχαν αποψη και να μπορουσαν να την εκφρασουν οπως ο βαφειαδης. οι περισσοτεροι δεν εχουν ανοιξει το στομα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συγχαρητήρια κ. Βαφειάδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υπέροχο άρθρο. Να το διαβάσουν αυτοί που πρέπει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ότι διαβάζουμε το σαιτ σας δε σημαίνει ότι συμφωνούμε.οντως δεν ανεβάζετε ότι δε σας αρέσει πλην εξαιρέσεων για τα μάτια του κόσμου.ως συνεργάτης του κ. Μπινου δε βλέπετε τίποτε καλό.αυτο που θα συμβούλευα τον νυν δήμαρχο είναι να έχει κι αυτός τον δημοσιογράφο του και να λέει ο, τι κάνει και ο, τι δεν κάνει κυρίως.κατι που δεν κάνατε εσείς επί της θητείας του κ. ΜΠΙΝΟΥ τότε δείχνατε μόνο τις επικοινωνίακες του χαρισματικες ιδιότητες έτσι είναι κ Βαφειάδη.ξερω ότι τα κείμενα περνούν και από λογοκρισία κι αναλόγως λειτουργεί εάν αυτό είναι δημοσιογραφια τι να πω. Εσείς έχετε και το καρπουζι και το μαχαιρι

    Ε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σατυρο, καλη ειναι η κριτικη με την μορφη εκθεσης ιδεων αλλα δεν αρκει. Πρεπει να γινεσαι περισσοτερο συγκεκριμενος.Τι ειναι αυτο που η κοινωνια αναζητει και η Δημοτικη Αρχη δε προωθει και δεν υλοποιεί?Συγκεκριμενα πραγματα. Ας πουμε, ενδιαφερθηκε για το αγροτικο εισοδημα και την αυξηση του? τι γινεται με την μοναδα επεξεργασιας λυματων (βιολογικος) , εδω και 3 χρονια εχει τελειωσει το δικτυο αποχετευσης και επρεπε να εχει ολοκληρωθει ο βιολογικος, και ακομη δεν εχει ξεκινησει.Τι γινεται με την ενεργειακη αναβαθμιση των δημοσιων κτηριων και κυριως με την αυτονομια της ενεργειας που καταναλωνουν?Γιατι δεν δημιουργειται στον Δημο μας γραφειο Ευρωπαικων χρηματοδοτησεων , να ζητησουμε ως Δημος απ ευθειας χρηματα απο την Ε.Ε. για κατασκευη εργων? Ειναι και πολλα αλλα ζητηματα που μπορουν νε τεθουν, που μια απλή αναφορά εδω δεν αρκει.Το μονο ελαφρυντικο της Δημορτικης αρχης ειναι η πανδημια και η δυσκολία αναπτυξης δρασεων, αλλα βλεπουμε οτι υπαρχει και εγγενης αδυναμια να συλλαβουν και να υλοποιησουν στοχους που θα αναπτυξουν την περιοχη.Δεν φταιει μονον ο Δημαρχος, φταιει ολοκληρη η ομαδα και οι συνεργατες του ,που δεν βοηθουν επαρκως.Θελει ανθρωπους με οραμα που δυστυχως δεν υπαρχουν σημερα στον Δημο μας.Μονο με διμηνα, οκταμηνα και εφημερη διαχειριση δεν παμε πουθενά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News