Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Επιτάφιος γύρω από τις εκκλησίες και Ανάσταση νωρίς - Ο «συμβιβασμός» για το Πάσχα


Δεν είναι μόνο το ενδεχόμενο για «Πάσχα στο χωριό» που φαίνεται να απομακρύνεται λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων, για δεύτερη χρονιά οι εορτασμοί θα απέχουν παρασάγγας από την «κανονικότητα» ελέω κορωνοϊού.

Όπως όλα δείχνουν, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τον Ιερό Ναό, ενώ οι καμπάνες για το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης του θεανθρώπου θα ηχήσουν αρκετά νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

Ο τρόπος λειτουργίας των Ιερών Ναών και των εξωτερικών χώρων τους την περίοδο του Πάσχα, με τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων, ήταν το αντικείμενο της συνομιλίας που είχαν σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.

Η συνομιλία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των εγκαινίων της επετειακής έκθεσης της Βουλής για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, και σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη έγινε σε πολύ καλό κλίμα.

Μεταξύ των δύο πλευρών φαίνεται να επιτεύχθηκε συνεννόηση για το πώς θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες την εβδομάδα του Πάσχα.

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι «κάναμε συμψηφισμό [με τον πρωθυπουργό]». Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την εκτίμηση ότι δεν θα χουμε την δυνατότητα να πάμε το "Πασχα στο χωριο", ενώ σε ό,τι αφορά την Μ.Παρασκευή ανέφερε ότι η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει γύρω από τους ιερούς ναούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece από αξιόπιστες πηγές ενημέρωσης, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΔΙΣ, οι εργασίες της οποίας είναι προγραμματισμένο να αρχίσουν αύριο, Τρίτη, θα ανακοινωθεί το πλαίσιο υπό το οποίο θα λειτουργήσουν οι ναοί την περίοδο του Πάσχα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται ότι μετά τους εκατέρωθεν συμβιβασμούς θεωρείται αρκετά πιθανός ο εορτασμός της Ανάστασης νωρίτερα από τα μεσάνυχτα.

Έτσι, σύμφωνα με κάποια σενάρια δεν αποκλείεται να σημάνει Ανάσταση φέτος στις 21:00 ή ακόμη και νωρίτερα, λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

5 σχόλια:

  1. όσο πιο καθαρα η Εκκλησία ζητήσει απ τον κόσμο να τηρεί τα μέτρα για τον Κορονοϊό τόσο πιό κοντά θα έρθει ο κόσμος σ αυτήν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και ποια είναι ρε φίλε τα μέτρα; Από τις 12 να γίνει 9 η ανάσταση; Α ναι ξέχασα.Μετα τις 9 κολλάει ο κορονοιος!

      Διαγραφή
  2. Εγώ λέω να καταργηθεί Πάσχα και Χριστούγεννα αφου αυτό οι άθεοι της Βουλής επιθυμούν σε βάθος χρόνου....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μη ξεχνας τα χάπια σου θείο, πρωί μεσημέρι βράδυ οπως στο ειπε ο γιατρός.

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News