Σάββατο 3 Απριλίου 2021

Πάτρα: «Αντάρτικο»! Ανοίγουν κανονικά τα καταστήματά τους αλλά χωρίς προσωπικό


Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας απόφασης ολοκληρώθηκε μετά το τέλος της έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας: οι έμποροι δεν θα συμμορφωθούν με την απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα (05.04.2021).

Η έκτακτη συνεδρίαση του Εμπορικού Συλλόγου στην Πάτρα τελείωσε λίγο πριν από τις 14:30 το μεσημέρι. Και αποφάσισε αυτό που περιμέναν όλοι: «αντάρτικο» στην αιφνιδιαστική απόφαση να μην ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα, όπως και στη Θεσσαλονίκη και την Κοζάνη λόγω των επιδημιολογικών δεδομένων.

Τόσο η Πάτρα όσο και η Θεσσαλονίκη «βράζουν» από οργή για την απόφαση να μην ανοίξουν τα μαγαζιά την Δευτέρα. Μια απόφαση που ελήφθη αργά το βράδυ της Παρασκευής. Λόγω των αντιδράσεων, αποφασίστηκε να πάει εκτάκτως αύριο Κυριακή στην Πάτρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, προκειμένου να κάνει… μασάζ στους φορείς και να αποφευχθεί το «αντάρτικο».

Οι έμποροι στην Πάτρα, όπως αναφέρει το tempo24.gr, αποφάσισαν να ανοίξουν τα καταστήματά τους αλλά χωρίς προσωπικό, για να μην θέσουν σε κίνδυνο τους εργαζόμενούς τους.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας αποφασίστηκε επίσης μπαράζ κινητοποιήσεων τις επόμενες ημέρες, ξεκινώντας από την Κυριακή και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Στέλιου Πέτσα.

Ο Εμπορικός Σύλλογος προγραμματίζει παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο και το Επιμελητήριο, τα δύο μέρη στα οποία θα βρεθεί ο Στέλιος Πέτσας.

Οργή και παγωμάρα

Παγωμένοι οι έμποροι της Πάτρας, προσπαθούν να επεξεργαστούν τη νέα τροπή που πήρε η υπόθεση του ανοίγματος των καταστημάτων τους.

Το πρωί του Σαββάτου οι περισσότεροι ήταν στα καταστήματά τους. Είχαν προγραμματίσει τις τελευταίες προετοιμασίες για να είναι έτοιμοι τη Δευτέρα να υποδεχθούν τους πελάτες τους.

Συνεργεία καθαρισμού για τις βιτρίνες, τοποθέτηση του νέου εμπορεύματος στα ράφια, κούτες έτοιμες να ανοίξουν με προϊόντα που τελικά… θα μείνουν εκεί.

Η οργή των εμπόρων στην Πάτρα είναι δεδομένη. Όπως λένε στο tempo24.news άνθρωποι του εμπορικού κόσμου “τα τελευταία χρήματα που με νύχια και με δόντια είχαμε κρατήσει στην άκρη, τα δώσαμε για να αγοράσουμε νέο εμπόρευμα. Τώρα τι θα το κάνουμε;”.

Όπως αναφέρουν, και οι ίδιοι και η κυβέρνηση γνωρίζουν καλά ότι τα μαγαζιά τους δεν έχουν αποτελέσει ποτέ εστία μετάδοσης, αφού τηρούν τα μέτρα.

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο ρε ετσι κρατηστε ομως..μην κανετε πισω.
    Αυτοι εχουν τους παχυλους μισθους τους και θεωρια και μπλα-μπλα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News