Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Όλα κλειστά μέχρι το Πάσχα - Τσιόδρας και Χαρδαλιάς στο Μαξίμου


Κλειστές θα μείνουν οι περισσότερες δραστηριότητες της χώρας μέχρι τουλάχιστον το Πάσχα, ενώ όλες οι πιθανές ημερομηνίες ανοίγματος πλησιάζουν την μέρα επίσημης έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Κλειστά Δημοτικά, νηπιαγωγεία, Γυμνάσια, μετακίνηση εκτός νομού και εστίαση μέχρι το Πάσχα. Αυτό αποφασίστηκε στην καθιερωμένη σύσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους Σωτήρη Τσιόδρα και Νίκο Χαρδαλιά στο Μαξίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Dnews, αποκλείστηκε ένα στοχευμένο άνοιγμα της εστίασης λόγω των εικόνων στις πλατείες διότι τονίστηκε πως «η πλειοψηφία τηρεί τα μέτρα ωστόσο, πρέπει να υπάρχει υπομονή για να μην υπάρξει πισογύρισμα».

Από κυβερνητικής πλευράς, μία παρέμβαση στα φαινόμενα με τα κορονοπάρτι σε Κυψέλη και Περιστέρι το Σαββατοκύριακο τονίζεται ότι θα οδηγούσε σε επεισόδια. Μάλιστα, κυβερνητικά στελέχη τονίζουν πως γι' αυτό τον λόγο προκρίνονται οι επιχειρήσεις αποκλεισμού συγκεκριμένων σημείων όπως στην πλατεία Βαρνάβα.

Χωρίς Πάσχα στο χωριό

Χωρίς Πάσχα στο χωριό για δεύτερη σερί χρονιά θα μείνουν οι πολίτες όλης της χώρας καθώς δεν θα επιτραπεί η έξοδος από τα διόδια. Μέλη της επιτροπής εμφανίζονται διστακτικά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ αυτή την άποψη ενστερνίζεται και η κυβέρνηση που όπως φαίνεται δεν πρόκειται να ανάψει το πράσινο φως. Το πλάνο για την μετακίνηση εκτός νομού μετατίθεται πλέον για μετά τις 14 Μαΐου, όταν θα ανοίξει και επίσημα η τουριστική περίοδος.

Το σχέδιο που είχε καταρτισμένο η κυβέρνηση με υποχρεωτικό self test για όσους ήθελαν να ταξιδέψουν φαίνεται πως θα μείνει στο συρτάρι. Και αυτό γιατί οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα είναι πάνω από το κόκκινο και υπάρχει ορατός κίνδυνος, εφόσον επιτραπεί η μετακίνηση εκτός νομού να διασπαρεί ο ιός από ασυμπτωματικούς σε πολίτες μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι για δικούς τους λόγους δεν έχουν εμβολιαστεί.

Ούτε η εστίαση

Το πλάνο για κλειστή εστίαση μέχρι τουλάχιστον τις 10 Μαΐου κλείδωσε στη σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με Τσιόδρα και Χαρδαλιά. Τα κορονοπάρτι σε πλατείες της Ελλάδας δεν επισπεύδουν το άνοιγμα της εστίασης το οποίο αναμένεται να γίνει μετά τις 10 Μαΐου με αυστηρούς κανόνες, ενδεχομένως συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας και «σφιχτό» πλάνο με καθήμενους ανά τραπέζι.

Συνεπώς, το πλάνο της κυβέρνησης είναι να... μείνουμε όπως είμαστε μέχρι τις 10 Μαΐου όπου σταδιακά θα επιτραπεί το άνοιγμα καφέ και εστιατορίων, Γυμνάσιων, Δημοτικών αλλά και μετακίνηση εκτός νομού.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News