Πέμπτη 22 Απριλίου 2021

Τζανάκης: Φοβικά τα σενάρια για τέταρτο κύμα πανδημίας - Το καλοκαίρι ο ιός θα έχει κατασταλεί


Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε ο διευθυντής πνευμονολογικής κλινικής νοσοκομείου Ηρακλείου, Νίκος Τζανάκης.

«Με τα ανοίγματα που ανακοινώθηκαν μετατρέψαμε έναν μη επιτηρούμενο πληθυσμό, που θα εργαστεί και θα προσφέρει τις υπηρεσίες του, με τα self test και τα αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα, σε επιτηρούμενο πληθυσμό», ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο κ. Τζανάκης είπε ότι ο εμβολιασμός είναι το μεγάλο όπλο για την πανδημία, είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχουν τμήματα του πληθυσμού που να μην έχουν πάει να κάνουν το εμβόλιο και εκτίμησε πως το καλοκαίρι θα έχει κατασταλεί ο ιός και θα έχουμε ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού εμβολιασμένο.

Υπολογίζεται ότι τέλος Μαΐου – αρχές Ιουνίου ένα 45%-50% του πληθυσμού θα είναι εμβολιασμένο.

«Θεωρώ φοβικά τα σενάρια για τέταρτο κύμα πανδημίας, γιατί έχουν πολύ μικρή πιθανότητα να συμβούν, πρέπει δηλαδή να εμφανιστεί ένα στέλεχος που θα υπερφαλαγγίσει πλήρως τα εμβόλια, κάτι που δεν φαίνεται στα εμβόλια, και ο κόσμος να δώσει την ευκαιρία στο να εμφανιστεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο, κάτι που δεν το βλέπω» είπε.

Συνέχισε λέγοντας πως γίνεται μία τεράστια προσπάθεια από τους επιστήμονες και τις φαρμακευτικές εταιρίες. «Η Astrazeneca βρίσκεται σε ένα τελικό στάδιο ερευνών για ένα κοκτέιλ, που μπορεί να γίνει το απόλυτο όπλο ενάντια στο κορονοϊό. Εκτός από τους αρνητικούς παράγοντες υπάρχουν και τα αισιόδοξα στοιχεία όπως ο εμβολιασμός, η αλλαγή του καιρού, η μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας, η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση στην τήρηση των μέτρων προστασίας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News