Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Πέθανε ο Πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Βασίλισσας Ελισάβετ


Πένθος στο παλάτι του Μπάκιγχαμ για το θάνατο του πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμούργου και συζύγου της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 99 ετών και μόλις μερικές μέρες μετά την τελευταία, μακρά, νοσηλεία του σε νοσοκομείο του Λονδίνου. Ήταν 73 χρόνια παντρεμένος με τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Το θάνατό του ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ το μεσημέρι της Παρασκευής, 9 Απριλίου.

«Με μεγάλη θλίψη, η Αυτού Μεγαλειότης, η Βασίλισσα, ανακοίνωσε το θάνατο του αγαπημένου της συζύγου, της Αυτού Υψηλότητος, πρίγκιπα Φίλιππου, δούκα του Εδιμβούργου”, αναφέρει η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ.

Όπως έγινε γνωστό από το παλάτι, ο πρίγκιπας Φίλιππος πέθανε ήρεμος σήμερα το πρωί το κάστρο του Γούινδσορ.

Ήδη, η σημαία στο παλάτι κυματίζει μεσίστια. Η κηδεία του θα γίνει στο Κάστρο του Γουίνδσορ και λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό, η σορός του δεν θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

Η βασίλισσα, όπως ανακοινώθηκε, μπαίνει σε περίοδο πένθους οκτώ ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News