Τρίτη 13 Απριλίου 2021

Μ. Βορίδης: «Η Βουλευτής Τζάκρη διαφωνεί με την Τομεάρχη Τζάκρη»


Αιχμηρή δήλωση έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης με αφορμή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της ψήφου των αποδήμων Ελλήνων. Σημειώνεται ότι το όλο θέμα προέκυψε μετά τις δηλώσεις της Θεοδώρας Τζάκρη, αρμόδιας τομεάρχου του ΣΥΡΙΖΑ στον Εθνικό Κήρυκα, την ομογενειακή εφημερίδα της Νέας Υόρκη.

Σε αντίθεση με τη γραμμή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η κ. Τζάκρη ζήτησε να μην υπάρχουν προϋποθέσεις για τη ψήφο των ομογενών, γεγονός που προκάλεσε την απόφαση του κ. Βορίδη να φέρει σχέδιο νόμου στη Βουλή με το οποίο διέγραφε τα εμπόδια στη ψήφο, που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 ώστε να ψηφίσει το νόμο.

Λίγη ώρα μετά πάντως, ο ΣΥΡΙΖΑ "άδειαζε" την Θεοδώρα Τζάκρη και επανερχόταν στη πάγια θέση του να υπάρχουν προϋποθέσεις για τη ψήφο των ομογενών, αλλά διαφορετικές από αυτές του παρελθόντος…

Η δήλωση Μάκη Βορίδη

Με αφορμή την κοινή δήλωση στην οποία προχώρησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, Θεοδώρα Τζάκρη και Κώστας Ζαχαριάδης σχετικά με το θέμα των απόδημων Ελλήνων που ανακίνησε, σε συνέντευξη της σε εφημερίδα της ομογένειας η κ. Τζάκρη, ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης επισημαίνει τα εξής:

"Είναι εντυπωσιακό πώς ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει κάθε μέρα την άποψή του στο σοβαρό ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού παίζοντας μαζί τους παιχνίδια εντυπώσεων.

Ερχόμενος σε πλήρη αντίθεση με τη δική του νομοπαρασκευαστική επιτροπή, ακόμα και με την Πρόταση Νόμου που κατέθεσε στις 23 Σεπτεμβρίου 2019, σήμερα προτείνει 4 έδρες γεωγραφικά κατανεμημένες και μάλιστα σε ενιαία λίστα (!). Η ψήφος τους δηλαδή να μην έχει το ίδιο βάρος με αυτή των υπολοίπων και να μην μετράει στο πανελλαδικό ποσοστό.

Προφανώς, θεωρεί τους απόδημους Έλληνες πολίτες δεύτερης κατηγορίας και ανάξιους να μπορούν να επιλέξουν το κόμμα της προτίμησής τους. Ενδεχομένως αύριο να προτείνει κάτι άλλο, κάτι άλλο ακόμη πιο αντισυνταγματικό.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι ότι η υπογράφουσα την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, βουλευτής κα Τζάκρη, διαφωνεί με την αρμόδια τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κα Τζάκρη όπως αυτή εκφράστηκε στον "Εθνικό Κήρυκα".

Προτείνουμε στην αξιωματική αντιπολίτευση να σοβαρευτεί επιτέλους και να υπερψηφίσει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών, ως ελάχιστο δείγμα υπευθυνότητας.

Είναι πλέον προφανές ότι ένα είναι το κόμμα που φοβάται την ψήφο των εκτός Ελλάδος εκλογέων: ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τα υπόλοιπα θα συζητηθούν στη Βουλή όπου και θα κληθούν να τοποθετηθούν ενώπιον των Ελλήνων του Εξωτερικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News