Τρίτη, 27 Απριλίου 2021

Η Δήμαρχος Σκύδρας Κ. Ιγνατιάδου δυναμικά μπροστά για τα αιτήματα των αγροτών


Δήλωση της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου:

Σύσκεψη με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, για τη σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή της αγροτικής παραγωγής.

Αναφέρθηκα στα αιτήματα των αγροτών μας που αναλυτικά αναφέρονται στα ψήφισμα που συνδιαμορφώθηκε στη σύσκεψη του αγροτικού συλλόγου Σκύδρας, του Σωματείου Βιοκαλλιεργητών Πέλλας και του Δήμου Σκύδρας και εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο ήδη ο Δήμος Σκύδρας απέστειλε στον πρόεδρο (προκαταβολές αποζημιώσεων, αποζημίωση στο 100% της ζημίας, αναστολή όλων των οικονομικών υποχρεώσεων κλπ).


Ειδική αναφορά έκανα στην δια παντός κατάργηση των εκτιμητικών τελών για την υποβολή δηλώσεων ζημιών, διότι δεν είναι δίκαιο από τη στιγμή που καταβάλλονται ασφαλιστικές εισφορές για την κάλυψη των ζημιών να καταβάλλονται και εκτιμητικά τέλη...δηλαδή είναι σαν να πληρώνουμε ασφάλεια οδικής κάλυψης για το αυτοκίνητό μας και σε περίπτωση ατυχήματος να πληρώνουμε για να κάνουμε τη δήλωση ατυχήματος.

Ο πρόεδρος αναγνώρισε το βάσιμο του αιτήματος μου, αναφέρθηκε στα πολλά έξοδα που έχει ο ΕΛΓΑ, επιφυλάχθηκε όμως για την εξέταση του θέματος.

Ακολούθησε μετάβαση σε κτήμα στα Καλύβια για την ιδίοις όμμασι διαπίστωση της ζημίας.

Και την προηγούμενη φορά που ήρθε ο πρόεδρος στην Πέλλα, είπα ότι πρόκειται για έναν ικανότατο πρόεδρο, που τον ενδιαφέρει η σωστή λειτουργία του οργανισμού, η δίκαιη και ορθολογική αποζημίωση των αγροτών, κυρίως είναι ειλικρινής και αληθινός, τα ίδια επαναλαμβάνω και τώρα και προσαυξάνω!


Επιπλέον, είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον υπουργό Απόστολο Βεζυρόπουλο, στον οποίο έθεσα το θέμα των ιδιοκτησιών δημοτικών ακινήτων και τα σχετικά εκκρεμή μας αιτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News