Τρίτη 27 Απριλίου 2021

Θεσσαλονίκη: Έκκληση για αίμα απευθύνει το Ιπποκράτειο - Τα αποθέματα μειώθηκαν δραματικά


Έκκληση για αίμα απευθύνει η Αιμοδοσία του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης καθώς, όπως τονίζει, «τα αποθέματά μας σε αίμα έχουν μειωθεί επικίνδυνα και ήδη αντιμετωπίζουμε πολύ σημαντικό πρόβλημα στο να μεταγγίσουμε ασθενείς που το έχουν πραγματικά ανάγκη».

«Σας ευχαριστούμε πολύ για την προσφορά σας και για την αλληλεγγύη που επιδεικνύετε κάθε φορά στον άγνωστο συνάνθρωπο ασθενή που χρειάζεται μετάγγιση. Θα σας ζητήσουμε για μία ακόμα φορά να σταθείτε πολύτιμοι αρωγοί στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τις ανάγκες των ασθενών μας σε αίμα και παράγωγά του. Σας παρακαλούμε πολύ, όσοι από εσάς μπορείτε, να προσέλθετε για να αιμοδοτήσετε μέσα στις επόμενες ημέρες», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε μήνυμα της Αιμοδοσίας του Ιπποκρατείου προς αιμοδότες και αιμοδότριες.

Το ωράριο αιμοληψιών είναι: καθημερινές από 08.30-14.00 και από 17.00-19.00 (εκτός απογεύματος Παρασκευής), ενώ τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες η Αιμοδοσία από 09.00-12.00. Την Κυριακή του Πάσχα δεν θα πραγματοποιηθούν αιμοληψίες.

Σε ό,τι αφορά όσους και όσες έχουν περάσει covid, διευκρινίζεται ότι μπορούν να αιμοδοτήσουν ένα μήνα μετά το τελευταίο σύμπτωμα, ενώ όσοι και όσες έχουν εμβολιαστεί μπορούν να αιμοδοτήσουν μία εβδομάδα μετά τον εμβολιασμό.

Για την Αιμοδοσία στο Ιπποκράτειο οι αιμοδότες και αιμοδότριες θα πρέπει να προσέρχονται από την πύλη επί της οδού Κ. Καραμανλή, ενώ δεν απαιτείται ραντεβού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News