Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

Δήμος Έδεσσας: Τροπολογία για τους τρίτεκνους


Η ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο της τροπολογίας για την ένταξη των τριτέκνων στις κατηγορίες των πολιτών που μπορούν να τύχουν βοηθημάτων από τους δήμους, ύστερα από απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου, είναι το αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του ανέλαβε ο Δήμος Έδεσσας.

Ακολουθώντας τη θεσμική διαδικασία ο Δήμος Έδεσσας έστειλε την πρόταση του στην Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και στη συνέχεια στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, που αποφάνθηκαν θετικά και έστειλαν το αίτημα στο Υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη και τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα τα πλεονεκτήματα της πρότασης και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι οι δύο υπουργοί πείστηκαν για την χρησιμότητά της.

Φανερά ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Έδεσσας, κ. Δημήτρης Γιάννου, δήλωσε σχετικά:

«Η παροχή βοήθειας στους τρίτεκνους συμπολίτες μας ήταν μία προεκλογική μας δέσμευση, που δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε λόγω έλλειψης του θεσμικού πλαισίου.

Μετά από την πρωτοβουλία που πήραμε μας επιτρέπεται να προχωρήσουμε στην υλοποίηση της δέσμευσής μας. Ο Δήμος Έδεσσας θα πραγματοποιήσει τις απαραίτητες ενέργειες και θα έχουμε τη δυνατότητα να στηρίξουμε την τρίτεκνη οικογένεια και να δείξουμε έμπρακτα ότι οι τηρούμε τις υποσχέσεις μας και υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια που υπάρχουν!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News