Τρίτη 6 Απριλίου 2021

Η Λίνα Μενδώνη τοποθετεί επιγραφή με το όνομά της στην Ακρόπολη


Μετά το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τοποθετεί «ειδική μαρμάρινη επιγραφή» σε τρία (!) σημεία του μνημείου, στην Πύλη Μπελέ στα Προπύλαια, στον Περίπατο της Ακρόπολης και στην κορυφή του αναβατορίου, δηλαδή στον περιβάλλοντα χώρο του Ερεχθείου.

Η τοποθέτηση της επιγραφής προβλέπεται στη σύμβαση δωρεάς που υπογράφηκε μεταξύ του Δημοσίου, του Ιδρύματος Ωνάση και της εταιρείας «Αριόνα» για τη χορηγία κατασκευής του ανελκυστήρα, της ανανέωσης του φωτισμού και του... «μπαζώματος».

Όπως αναφέρει η ΑΥΓΗ σε αναλυτικό της δημοσίευμα, το άρθρο 9 της σύμβασης ορίζει ότι: «Το Δημόσιο συμφωνεί ότι στην αρχή και την απόληξη της πλατφόρμας του ανελκυστήρα πλαγιάς και στην είσοδο των Προπυλαίων της Ακρόπολης, δίπλα από τη σχετική επιγραφή που αφορά τη χορηγία των Ε.Ε. και του Ινστιτούτου Θερβάντες, θα μπει ειδική μαρμάρινη επιγραφή διαστάσεων ίσων προς τις δύο προαναφερόμενες (άλλως τουλάχιστον 70Χ40 εκατ.), που θα αναφέρει: "Ο ανελκυστήρας πλαγιάς και ο φωτισμός της Ακροπόλεως πραγματοποιήθηκαν με αποκλειστική χορηγία του Ιδρύματος Ωνάση επί υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη" (Ιούνιος 2020). Η ακριβής θέση και οι ειδικές προδιαγραφές της εν λόγω αναφοράς θα οριστικοποιούνται με υπόδειξη του δωρεοδόχου μετά από προηγούμενη συναίνεση του ιδρύματος».

Πρόκειται για παγκόσμια πρωτοτυπία καθώς δεν έχει γραφτεί ποτέ ξανά το όνομα χορηγού ή υπουργού, εντός μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς!

Πηγή: avgi.gr

2 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. ε θα κερδισετε της εκλογες αφου εκανε οτι εκανε η Μενδωνη και θα παρετε ενα καλο 15% και θα βγητε παλι για πορειες χα...χα...χα...το ΠΑΣΟΚ ειναι εδω

      Διαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News