Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας στο πρόγραμμα «etwinning The Water Agents»


Μια μεγάλη ομάδα μαθητών του 1 ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικών κ. Μαντά, συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα etwinning The Water Agents/Οι πράκτορες του νερού. Στα πλαίσια του προγράμματος, συνεργάστηκαν διαδικτυακά με μαθητές από την Τουρκία, την Γαλλία, την Πολωνία την Ιταλία και την Ουκρανία.

Στόχος του προγράμματος ήταν να γνωρίσουν τα παιδιά την σπουδαιότητα του νερού, τις συνέπειες της έλλειψης και της μόλυνσής του και μέσα από ποικίλες δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν με χρήση Web 2.0 εργαλείων, να αναπτύξουν μια πιο υπεύθυνη στάση απέναντι σε περιβαλλοντικά θέματα και ειδικότερα σε ό,τι αφορά το νερό και με την σειρά τους να επηρεάσουν θετικά τον περίγυρό τους.

Παρά τις αντίξοες συνθήκες λόγω κορωνοϊού, οι μαθητές μας έφεραν σε πέρας όλες τις εργασίες και μαζί με τους Ευρωπαίους συμμαθητές τους κατάφεραν και κέρδισαν μια μεγάλη διάκριση που απονέμεται από τον Ο.Η.Ε., το Yunga ( The Youth and United Global Alliance) Badge για το νερό.

Επίσης, ανέπτυξαν στενή συνεργασία με τους μαθητές των άλλων σχολείων, αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες και πληροφορίες και έκαναν γνωστό τον υδάτινο πλούτο της περιοχής μέσα από ποικίλες καλλιτεχνικές τους δημιουργίες. Ξεχώρισαν με την παραγωγικότητά τους και τα σχέδιά τους έγιναν, έπειτα από ψηφοφορία, το λογότυπο και η επίσημη αφίσα του έργου.

Στις 22 Μαρτίου που είναι η Παγκόσμια ημέρα νερού, πήραν μέρος, με την βοήθεια της τεχνολογίας, σε παγκόσμιο αγώνα δρόμου για το νερό.

Σε ένα από τα τελικά προϊόντα του έργου που ήταν η από κοινού συγγραφή ενός διηγήματος για τα επιτεύγματα του υπερήρωα του νερού, μεγάλη διάκριση απέσπασε η μαθήτρια Παγκαλτζή Ευαγγελία, της οποίας το ζωγραφικό έργο με τίτλο “Atlantia” ήρθε πρώτο στην ψηφοφορία ανάμεσα σε έργα από όλα τα σχολεία, με ποσοστό 57,6%! Έτσι, η ιστορία έχει τελικά υπερηρωίδα εμπνευσμένη από την πλούσια ελληνική μυθολογία.

Αξίζουν πραγματικά πολλά συγχαρητήρια για την εργατικότητα και την προθυμία σε όλους τους μαθητές που συμμετείχαν.

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News