Κυριακή 18 Απριλίου 2021

Συμμετοχή του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας στο πρόγραμμα «etwinning 4C in 4Colors»


Μαθητές του 1ου ΕΠΑ.Λ. Αριδαίας «Νίκανδρος Παπαϊωάννου», με την καθοδήγηση της καθηγήτριας αγγλικών κ. Μαντά, συμμετείχαν με επιτυχία στο πρόγραμμα etwinning 4C in 4Colors. Στα πλαίσια του προγράμματος, συνεργάστηκαν διαδικτυακά με μαθητές από την Τουρκία, την Πολωνία, την Ιταλία και την Κροατία.

Ο τίτλος του προγράμματος προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων Critical thinking, Communication, Cooperation και Creativity που σημαίνουν αντίστοιχα κριτική σκέψη, επικοινωνία, συνεργασία και δημιουργικότητα. Ο βασικός στόχος του προγράμματος ήταν η ανάπτυξη αυτών των δεξιοτήτων, που ονομάζονται δεξιότητες του 21ου αιώνα, με τη χρήση εργαλείων web 2.0 και εντάσσονται στην προσέγγιση εκπαίδευσης Steam.

Μέσα από ποικίλες δραστηριότητες, οι μαθητές είχαν την δυνατότητα να γνωρίσουν νέα και χρήσιμα εκπαιδευτικά εργαλεία, να επικοινωνήσουν στα αγγλικά με συνομηλίκους τους από άλλες χώρες, να συμμετέχουν σε συζητήσεις για θέματα που απασχολούν όλον τον πλανήτη και να δημιουργήσουν από κοινού πρωτότυπα έργα, βασισμένα εξ ολοκλήρου στις νέες τεχνολογίες.

1 σχόλιο:

  1. Μπράβο σε όλους,μαθητές και καθηγητές,που μέσα από τις δυσκολότερες συνθήκες προχώρησαν και ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα!πάντα τέτοια και καλύτερα σας εύχομαι !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News