Σάββατο 20 Μαρτίου 2021

Rapid tests για όλους από τα φαρμακεία - Πώς θα γίνονται στο σπίτι


Στη σημερινή (19/3) ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Άκης Σκέρτσος, ανακοίνωσε μεταξύ άλλων θα υπάρχουν μαζικά δωρεάν άμεσα προσβάσιμα τεστ, από τα φαρμακεία, ενώ κάθε πολίτης θα μπορεί να κάνει ένα δωρεάν τεστ την εβδομάδα με τον ΑΜΚΑ του στο φαρμακείο της γειτονιάς του.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η διαδικασία είναι απλή και χρειάζονται μόλις λίγα λεπτά για να κάνουμε rapid test μόνοι μας στο σπίτι.

Όπως αναφέρει ένας φαρμακοποιός: «Το μόνο που πρέπει να προσέξουμε, είναι να πάρουμε την μπατονέτα, να την πάμε μέχρι το πίσω μέρος της μύτης, να το γυρίσουμε δυο τρεις φορές, για να πάρει το δείγμα…».

Στην συνέχεια κοιτάζοντας το τεστ: Όταν η γραμμή είναι στο C, είναι αρνητικό. Αν βγάλει γραμμή και στο C και στο Τ (δηλαδή δυο γραμμές) είναι θετικό.

Εάν το αποτέλεσμα είναι θετικό, θα πρέπει να επικοινωνήσουμε άμεσα με τον γιατρό μας ή τον ΕΟΔΥ και να κάνουμε και μοριακό τεστ.

Με το σταδιακό άνοιγμα των δραστηριοτήτων, η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τα τεστ και να φτάσει ακόμη και τις 150.000. Για να γίνει αυτό, το υπουργείο Υγείας έχει προσεγγίσει ήδη τους φαρμακοποιούς προκειμένου να πωλούν rapid test.

Λίστα προϊόντων εγκεκριμένη από τον ΕΟΦ, πρωτόκολλο διαδικασίας, ηλεκτρονικό σύστημα δεδομένων από τα rapid test και ο τρόπος αποζημίωσης της διαδικασίας είναι, σύμφωνα με τους φαρμακοποιούς, οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να πωλούν τα φαρμακεία τεστ ταχείας ανίχνευσης.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να μπει στη ζωή μας όσο το δυνατόν γρηγορότερα το self testing, αναφέρει το Mega. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνει με ασφάλεια το άνοιγμα της αγοράς και αργότερα της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News