Τρίτη 16 Μαρτίου 2021

Ανδρική περιποίηση: Οι κανόνες του καθημερινού grooming


Τo ανδρικό δέρμα είναι από τη φύση του πιο ανθεκτικό, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν αφυδατώνεται, δεν ταλαιπωρείται από τον ήλιο, το κρύο, τη μόλυνση. Και βέβαια δεν σημαίνει ότι αψηφά τη διαδικασία της γήρανσης. Για αυτόν τον λόγο, χρειάζεται καθημερινή φροντίδα.

Πλένετε καθημερινά το πρόσωπό σας

Ο καθαρισμός είναι ένα βασικό βήμα περιποίησης, όπως ακριβώς ισχύει και για τις γυναίκες. Ωστόσο, επειδή το δέρμα των ανδρών έχει συνήθως μεγαλύτερους πόρους, συσσωρεύει πιο εύκολα ρύπους, καυσαέριο, σμήγμα και λιπαρότητα. Η ανάγκη για καθαρισμό είναι ακόμα πιο επιτακτική, αν έχετε μούσια, επειδή παγιδεύουν σκόνη, οσμές, υπολείμματα τροφών κ.λπ. Ετσι κάθε βράδυ, εκτός από το βούρτσισμα των δοντιών, αποκτήστε την συνήθεια να καθαρίζετε το πρόσωπό σας με ένα ήπιο καθαριστικό gel προσώπου εξειδικευμένο για άνδρες.

Για επαγγελματικό καθαρισμό προσώπου, περιποίηση της γενειάδας και την προετοιμασία της επιδερμίδας για καλύτερο ξύρισμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα hi-tech εργαλείο από σιλικόνη, που θα κάνει μόνο του όλη τη «δουλειά».

Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα

Το ξύρισμα είναι ούτως ή άλλως μία απολεπιστική διαδικασία. Ωστόσο η μηχανική απολέπιση αναζωογονεί και προετοιμάζει το δέρμα για πιο βαθύ ξύρισμα. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα, προτού ξυριστείτε, κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένο, καθαρό πρόσωπο με ένα απολεπιστικό. Επιμένετε στην περιοχή του μετώπου, του λαιμού και πίσω από τα αφτιά και αποφεύγετε την περιοχή των ματιών. Ξεβγάζετε με άφθονο νερό, μέχρι να φύγουν οι κόκκοι από την επιδερμίδα.

Επιλέξτε ένα ενυδατικό gel ξυρίσματος

Μην καταφεύγετε στο ξύρισμα μόνο με νερό, ακόμα και αν βιάζεστε. Οι πόροι της επιδερμίδας σας πρέπει να είναι ενυδατωμένοι, ώστε η λεπίδα να γλιστρά απαλά, ιδιαίτερα σε «δύσκολα» σημεία όπως η περιοχή του σαγονιού. Διαλέξτε έναν αφρό ή τζελ ξυρίσματος με ενυδατικά και καταπραϋντικά συστατικά, που μαλακώνει και προετοιμάζει τα γένια και παράλληλα διευκολύνει τη διαδικασία, περιορίζοντας τις τριβές από τη λεπίδα και αφήνοντας απαλό το δέρμα.

Χρησιμοποιήστε after shave

Οπως και μετά την απολέπιση, έτσι και μετά το ξύρισμα η επιδερμίδα έχει ανάγκη από επανόρθωση. Το after shave είναι μία ανάλαφρη λοσιόν που καταπραΰνει και προσφέρει άμεση ανακούφιση από την ερυθρότητα και τους ερεθισμούς. Ταυτόχρονα όμως ενυδατώνει άμεσα και επιδιορθώνει το υδρολιπιδικό φιλμ που έχει υποστεί μικροτραυματισμούς από το ξυράφι. Αν είστε επιρρεπής στους ερεθισμούς, προτιμήστε μία σύνθεση με αλόη που βοηθά ιδιαίτερα στη μείωση των ερεθισμών και της αίσθησης τσουξίματος.

Βάλτε αντηλιακό

Το SPF δεν ανήκει μόνο στην τσάντα που παίρνετε μαζί σας στη θάλασσα. Ο ήλιος απειλεί την υγεία της επιδερμίδας σας τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα, χειμώνα – καλοκαίρι. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το αντηλιακό αποτελεί την καλύτερη αντιρυτιδική πρόληψη. Γι’ αυτό συνηθίστε να το εφαρμόζετε κάθε φορά που βγαίνετε από το σπίτι, κάθε εποχή του χρόνου. Είναι άκρως απαραίτητο, ιδίως αν είστε οδηγός δίκυκλου ή κάνετε προπόνηση στο ύπαιθρο. Δεν είστε φαν του αντηλιακού επειδή κολλάει ή αφήνει λιπαρότητα; Κανένα πρόβλημα. Ευτυχώς πλέον στην αγορά κυκλοφορεί μία ευρεία γκάμα αντηλιακών συνθέσεων με τεχνολογία dry touch, τα οποία δεν αφήνουν υπολείμματα και χαρίζουν ματ, στεγνό αποτέλεσμα.

Για αντιρυτιδική προστασία

– Αν αναζητείτε μία πιο ενισχυμένη φροντίδα ενάντια στα σημάδια του χρόνου, τότε πριν από την αντηλιακή σας κρέμα εφαρμόστε μία κρέμα κατά της γήρανσης. Η σύνθεση θα σας χαρίσει εντατική ενυδάτωση ενώ ταυτόχρονα θα προστατεύσει τη διαδικασία για τη φυσική παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης.

– Επίσης, αν η επιδερμίδα σας ξεφλουδίζει, ιδίως τώρα τον χειμώνα, επιλέξτε μία θρεπτική σύνθεση που θα προσφέρει άνεση και λεία υφή.

– Τέλος, η περιοχή των ματιών είναι το σύνηθες χαρακτηριστικό που υποδηλώνει την ηλικία. Μία ανάλαφρη κρέμα με αντιοξειδωτικά συστατικά, θα βοηθήσει στην πρόληψη των λεπτών γραμμών. Ταυτόχρονα θα καταπολεμήσει το πρήξιμο και τους μαύρους κύκλους και θα συμβάλει στην αποκατάσταση της ελαστικότητας.

Τip: Ολοκληρώστε την περιποίησή σας και τονώστε τη διάθεσή σας φορώντας το αγαπημένο σας άρωμα.

Οι βασικοί κανόνες που ενισχύουν τη φροντίδα σας

– Προτιμήστε καλλυντικά για τις δικές σας ανάγκες

Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε τα καλλυντικά της συντρόφου σας και διαλέξτε τις καλλυντικές συνθέσεις που ανταποκρίνονται στην επιδερμίδα σας.

– Υπνος, ο πολύτιμος

Αποφύγετε τα ξενύχτια γιατί καταπονούν το δέρμα και εντείνουν τα σημάδια κούρασης όπως οι μαύροι κύκλοι, οι ρυτίδες και η τραχιά υφή. Ρυθμίστε το πρόγραμμά σας ώστε κάθε βράδυ να κοιμάστε όσο χρειάζεται ο οργανισμός σας για να επιδιορθώσει τις φθορές που έχει υποστεί.

– Και το δέρμα θέλει τη γυμναστική του

Η τακτική άσκηση εκτός του ότι σας βοηθάει να διατηρείστε fit, ωφελεί και το δέρμα σας. Πιο συγκεκριμένα, ενισχύει την οξυγόνωση των κυττάρων και τη διαδικασία της αποτοξίνωσης μέσω της διέγερσης της λέμφου καθώς και την αποβολή ιδρώτα και τοξινών.

– Στην υγειά σας

Για να διατηρείτε καλά ενυδατωμένο και σφριγηλό το δέρμα σας δεν αρκεί μόνο η καλλυντική φροντίδα. Χρειάζεται να πίνετε αρκετό νερό, προκειμένου τα κύτταρα να παραμένουν υγιή.

– Κατά του ιδρώτα

Προτού φύγετε από το σπίτι, μην ξεχάσετε να βάλετε το απαραίτητο αποσμητικό, που θα σας προστατεύει από την κακοσμία του ιδρώτα.

Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News