Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Πελώνη: Έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον δύο δύσκολες εβδομάδες


Για την παράταση του lockdown και τα ζητήματα που απασχολούν την κυβέρνηση μίλησε η Αριστοτελεία Πελώνη.

«Όλες οι αποφάσεις που παίρνουμε ακολουθούν τις εξελίξεις στο επιδημιολογικό επίπεδο. Φαίνεται ότι έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 10 μέρες – δύο εβδομάδες δύσκολες. Υπάρχει έξαρση στην κοινότητα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα. Φαίνεται μία μείωση των βαριών νοσήσεων σε ομάδες μεγαλύτερης ηλικίας, το οποίο είναι προφανώς το αποτύπωμα του εμβολιασμού», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος στην πρωινή εκπομπή του MEGA για την παράταση του lockdown.

Σχετικά με το πότε θα εμβολιαστεί η ηλικιακή ομάδα 65-69 η ίδια σημείωσε ότι «μέσα στις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν ανακοινώσεις, προετοιμάζεται ήδη το σχέδιο. Επόμενη ομάδα που θα εμβολιαστεί είναι οι ευπαθείς, και θα ακολουθήσουν οι 70-74 και 65-69. Τέλος Απριλίου εκτιμούμε ότι θα έχουν εμβολιαστεί τουλάχιστον με μία δόση όλοι οι άνω των 60 και οι ευπαθείς ομάδες. Αυτός μας επιτρέπει να κοιτάμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το καλοκαίρι. Στόχος είναι τον Απρίλιο να δεχτούμε πιλοτικά τουρίστες από κάποιες χώρες της ΕΕ και το Ισραήλ, με πιστοποιητικό εμβολιασμού και τεστ για την είσοδο στη χώρα».

Προτεραιότητα το λιανεμπόριο

«Προτεραιότητα για την κυβέρνηση παραμένει το άνοιγμα του λιανεμπορίου. Συμφωνεί σε αυτό και η επιτροπή. Έχουμε δύο δύσκολες εβδομάδες μπροστά μας και κινούμαστε ανάλογα με τις εξελίξεις. Είναι το πρώτο που θα ανοίξει, θα είναι μία ασφαλής εκτόνωση και για ψυχολογικούς και για οικονομικούς λόγους. Η όποια επαναλειτουργία των σχολείων θα γίνει σταδιακά», είπε η κ. Πελώνη αναφορικά με το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

«Δεν θέλω να πω ημερομηνίες, θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ελπίζω ότι θα μπορέσει να γίνει νωρίτερα από το πρώτο δεκαήμερο του Απριλίου, επειδή είναι ασφαλές και λειτουργεί με κανόνες», πρόσθεσε η ίδια.

Η κόπωση στη μάχη με τον κορονοϊό

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της κ. Κοτανίδου από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, που έφεραν πολλές αντιδράσεις, καθώς έκανε λόγο για λάθος αποφάσεις που έχει πάρει η επιτροπή, η κ. Πελώνη είπε ότι «δεν θέλω να μπω στα εσωτερικά της επιτροπής. Είναι λογικό να υπάρχουν διαφορετικές απόψεις. Η κ. Κοτανίδου εξέφρασε την κόπωση που είναι λογικό να αισθάνονται όλοι. Είμαστε ένα χρόνο σε αυτή τη μάχη και είναι όλοι κουρασμένοι. Καμία απόφαση δεν είναι εύκολη και καμία δεν λαμβάνεται αψήφιστα. Υπέρτατο αγαθό είναι η υγεία και η ζωή. Θεωρώ ότι δε θα έπρεπε να δίνουμε παραπάνω σημασία σε αυτό. Σημασία έχουν οι τελικές εισηγήσεις. Όπως εξελίσσεται ο ιός, δυναμικές είναι και οι αποφάσεις και πήγαμε σε πιο οριζόντια μέτρα».

«Ο συγχρωτισμός και προφανώς και οι διαδηλώσεις διασπείρουν τον κορωνοϊό. Ειδικά στις διαδηλώσεις δεν τηρούν τα μέτρα, δε φορούν μάσκες και φωνάζουν. Πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Η κυβέρνηση δεν απαγόρευσε το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, αλλά πρέπει να είμαστε όλοι προσεχτικοί», πρόσθεσε η ίδια.

Η αστυνομική βία και η επίθεση σε αστυνομικό στη Νέα Σμύρνη

«Αν κρίνω και από τη χθεσινή παρέμβαση του κ. Τσίπρα στη Βουλή, δεν είδα έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης που πήρε 32% στις εκλογές. Είδα έναν πολιτικό αρχηγό που μοιάζει να απευθύνεται στο 3% που είναι ο σκληρός πυρήνας του κόμματός του. Φάνηκε ότι υποδαυλίζει την κοινωνική ένταση, εκμεταλλεύεται την κόπωση και την οργή μέρους της κοινωνίας με τα μέτρα», είπε η κ. Πελώνη σχολιάζοντας τα της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχει ξεσπάσει με αφορμή τα γεγονότα στη Νέα Σμύρνη.

«Τα καλέσματα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη συγκέντρωση είναι γνωστά, υπάρχουν στα social media, αλλά και τα καλέσματα των άλλων ομάδων. Θέλω να μείνω στον τόνο που έδωσε ο πρωθυπουργός. Η αστυνομική βία προφανώς δεν είναι ανεκτή και ανακοινώθηκαν και προτάσεις που θα αντιμετωπίσουν το φαινόμενο θεσμικά, όπως απαιτείται», πρόσθεσε στο ίδιο θέμα.

«Μεμονωμένα περιστατικά δεν πρέπει να καταδικάζουν μια επαγγελματική ομάδα. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι και οι προτάσεις που έκανε ο πρωθυπουργός», είπε ακόμα.

Στρατιωτική παρέλαση με αυστηρά πρωτόκολλα

Μιλώντας για το τι θα ισχύσει για την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, η κ. Πελώνη είπε ότι «η στρατιωτική παρέλαση θα γίνει με αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα μεταδοθεί από την τηλεόραση. Θα είναι ένα ωραίο θέαμα που θα γεμίσει με υπερηφάνεια όλους τους Έλληνες. Δεν θέλουμε συγχρωτισμό. Η παρέλαση θα μεταδοθεί, δε θα είναι κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί εκεί. Αυτό επιβάλλεται από τους περιορισμούς της πανδημίας».

4 σχόλια:

  1. Αυτό δεν είχε πει πριν τρεις βδομάδες ο τύπος από το Μαξίμου;
    Αυτό δε θα ξαναπεί σε τέσσερις βδομάδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ξερεις ποσα ειπε ο ψευταλεξης πριν βγει; να στα απαριθμησω; αστο γιατι μουρθε χε....

      Διαγραφή
  2. Ύστερα ακουσανε μόλις είπανε, είπανε κοιτάξτε αυτή ότι, ότι, ότι όχι δεν θέλαμε για να γίνει το λοκντάουν,ε και μείς ύστερα είπαμε: Ντάξι θέλουμε εεε... δέν θέλουμε και μείς και αυτοί ύστερα, μετα εμείς αφού είπαμε, είπαμε ναι αυτό θελουμε, είπαν.. δέν θέλουμε και εμεις το αλλάξαμε και λέμε εντάξει λεμε ούτε και μείς θέλουμε και μετά είπανε αυτοί παλι οτι: Ξέρετε εμείς θέλουμε να γίνει, το λοκντάουν εμείς μετά δεν δεχτήκαμε, μετά απο όλα αυτα και είπαμε να, να γίνει μετά το λοκντάουν όποτε το κάνει, το ορίσει ο Τσιόδρας. Αυτό ακριβώς. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ενώ σε όλη την Ευρώπη όλα δουλεύουν ρολόι......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News