Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Πως έγινε το θαύμα με το δίχρονο παιδί - Επανήλθε στη ζωή την ώρα που έφτανε η νεκροφόρα για να το παραλάβει


Συγκλονίζει την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα, η ιστορία με ένα αγγελούδι 2 ετών, που βρέθηκε αναίσθητο σε βαρέλι. Οι γιατροί πάλευαν να το επαναφέρουν επί τρεις ώρες και κάποια στιγμή έδειχναν να το παίρνουν απόφαση. Τότε έγινε αυτό που προσεύχονταν οι γονείς του…

Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών του Κέντρου Υγείας Χάρακα σε συνδυασμό με την ισχυρή θέληση και την επιμονή της γιατρού του ΕΚΑΒ που παρέλαβε το μικρό αγοράκι για να το μεταφέρει στο ΠΑΓΝΗ είναι οι κυρίαρχες αιτίες που επανήλθε στη ζωή, το 2χρονο αγγελούδι.

Το παιδάκι μεταφέρθηκε χωρίς σφυγμό από τους γονείς του στο κέντρο Υγείας Χάρακα στο Ηράκλειο Κρήτης. Εκεί, για τρεις ολόκληρες ώρες έδιναν μάχη οι γιατροί για να γυρίσουν το παιδί στη ζωή κάνοντας ανάνηψη και έχοντας χάσει κάθε ελπίδα. 

Τότε, σύμφωνα με την συγκλονιστική μαρτυρία της γιατρού που επανέφερε το παιδί στη ζωή, συντελέστηκε ένα θαύμα. Στη μάχη είχαν ριχτεί νωρίτερα μία γενική γιατρός, ένας παιδίατρος, ο οδηγός του ασθενοφόρου και η νοσηλεύτρια του κέντρου Υγείας Χάρακα. Παρά τις αδιάλειπτες προσπάθειες για ανάνηψη, το παιδάκι δεν επανερχόταν. Τότε, οι γιατροί το πήραν απόφαση. Κλήθηκε η Αστυνομία, κλήθηκε ιατροδικαστής, ενώ ξεκίνησε ακόμα και η νεκροφόρανα παραλάβει το παιδί.

Οπως επιτάσσει το πρωτόκολλο, οι γιατροί έκαναν ένα τελευταίο καρδιογράφημα για να δώσουν την ισοηλεκτρική γραμμή κι εκείνη τη στιγμή ως εκ θαύματος το παιδί απέκτησε σφυγμό.

Το χρονικό της επαναφοράς στη ζωή

Οι γονείς μεταφέρουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα όπου οι γιατροί χωρίς να χάσουν στιγμή ξεκινούν τις διαδικασίες της επαναφοράς του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, το πρωτόκολλο στους πνιγμούς αναφέρει πως το σώμα πρέπει να ζεσταθεί (εξαιτίας του ότι έχει υποστεί υποθερμία) και επί 45 λεπτά πρέπει οι γιατροί να προχωρούν στην ανάνηψή του εφόσον έχουν χαθεί οι αισθήσεις.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας Χάρακα ζέσταναν το σώμα του παιδιού και πάλευαν επί 2 ώρες και 45 λεπτά να το επαναφέρουν στη ζωή καθώς δεν ήθελαν να παραδώσουν τα όπλα τηρώντας κατά γράμμα το πρωτόκολλο. Τελικά, έπειτα από τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, διαπίστωσαν πως το παιδί δεν επανερχόταν με αποτέλεσμα να το δηλώσουν νεκρό.

Ξεκινούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και ειδοποιείται το ΕΚΑΒ να πάει να παραλάβει τη σορό, πλέον, του παιδιού για να τη μεταφέρει στο νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ. Το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, μαζί με την γιατρό, ξεκινούν για το Κέντρο Υγείας.

Ωστόσο, φαίνεται πως το παιδί αφού ζεστάθηκε το σώμα του και μετά από τόσες ώρες προσπαθειών ανάνηψης έδειξε σημάδια ζωής περίπου στις 20.00 το βράδυ. Χαρακτηριστικά όπως ειπώθηκε άρχισε να κυλά το αίμα του και να πηγαίνει στην καρδιά δίνοντας καρδιακό παλμό.

Οι γιατροί του Κέντρου Υγείας χωρίς να χάσουν χρόνο ενημερώνουν εκ νέου το ασθενοφόρο που πήγαινε για να το παραλάβει για τη νέα εξέλιξη. Η γιατρός του ΕΚΑΒ που έφτασε στο σημείο και παρέλαβε το παιδί διαπιστώνει πως έχει ασθενή σφυγμό και συγκεκριμένα 60 παλμούς. Οι παλμοί αυτοί σε παιδί δύο χρονών υποδηλώνουν ανακοπή ωστόσο η γιατρός δεν το έβαλε κάτω και ξεκίνησε νεές προσπάθειες ανάνηψης.

Από τις πρώτες μαλλάξεις που έκανε το παιδί ανταποκρίθηκε καθώς οι σφυγμοί του ανέβηκαν στους 120. Η ελπίδα φαίνεται ότι δεν χάθηκε με τη γιατρό του ΕΚΑΒ χωρίς δισταγμό να ενημερώνει το ΠΑΓΝΗ και να διασωληνώνει το παιδί.

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο 

Το παιδί έφτασε στις 21.30 στο ΠΑΓΝΗ έχοντας σφυγμό καθώς και αναπνοή. Αμέσως εισήχθη στην ΜΕΘ Παίδων και ξεκίνησαν οι εξετάσεις προκειμένου να διαπιστωθεί σε τι κατάσταση είναι ο εγκέφαλος και τα άλλα όργανα του παιδιού.

Από τη πρώτη στιγμή έχει δηλωθεί πως η κατάσταση της υγείας του 2χρονου αγοριού είναι ιδιαίτερα κρίσιμη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες το πρώτο 48ωρο αναμένεται να είναι καθοριστικό για την πορεία της υγείας του.

Πηγή: newsit.gr

1 σχόλιο:

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News