Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021

Φιλιππίδης: Συγκλονιστική κατάθεση ηθοποιού για απόπειρα βιασμού μέσα σε ΙΧ


Ολοένα και πιο πολύ σφίγγει ο κλοιός γύρω από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αφού είναι θέμα ημερών να κληθεί από τον εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις σχετικά με τις καταγγελίες εις βάρος του για σεξουαλικές επιθέσεις.

Εκτός από τις δημόσιες καταγγελίες των ηθοποιών Άννας Μαρίας Παπαχαραλάμπους, Πηνελόπης Αναστασοπούλου και Λένας Δροσάκη πριν από λίγο καιρό για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και εργασιακού εκφοβισμού, σε βάρος του υπάρχει καταγγελία ακόμα και για απόπειρα βιασμού.

Η έρευνα του εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλου με αφορμή τις καταγγελίες που έχουν πρωταγωνιστή τον γνωστό ηθοποιό, γνωστό στο ευρύ κοινό από κωμικούς ρόλους, βρίσκεται σε εξέλιξη με την αξιολόγηση των ιδιαίτερα σοβαρών στοιχείων που προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία από τον πρόεδρο του πειθαρχικού οργάνου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ), Πασχάλη Τσαρούχα για τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Ενώπιον του εισαγγελικού λειτουργού έδωσε σήμερα κατάθεση, που μάλιστα διήρκεσε πολλές ώρες, μία από τις καταγγέλουσες τον ηθοποιό. Η μάρτυρας, επίσης γνωστή ηθοποιός, ισχυρίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αποπειράθηκε να την βιάσει μέσα στο αυτοκίνητό του τον Αύγουστο του 2014.

Σοκάρει η κατάθεση της ηθοποιού

Σύμφωνα με την ηθοποιό, μετά από επαγγελματικό ραντεβού που είχε το μεσημέρι της 1ης Αυγούστου 2014, με τον ερευνώμενο, εκείνος είχε προσφερθεί να την γυρίσει στο σπίτι της με το αυτοκίνητό του. Όμως αντί να την πάει στο σπίτι της, όπως λέει η καταγγέλουσα, οδήγησε σε απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό όπου επιχείρησε να την βιάσει κλείνοντας τις ασφάλειες του αυτοκινήτου.

"Πάτησε το κεντρικό κλείδωμα και άρχισε να απλώνει το χέρι του πάνω μου και να μου σηκώνει το φόρεμα. Του άρπαξα τα χέρια και του είπα να σταματήσει. "Κόφ’ το! Θα σε βγάλω στα κανάλια!". Γέλαγε και χαϊδευόταν! "Τα αρχ... θα μου κλάσουν τα κανάλια!", είχε περιγράψει στην καταγγελία της.

Και συνέχισε: "Τον έβλεπα να ξεφεύγει. Άνοιξε το παντελόνι και άρχισε να αυνανίζεται. Είχε ιδρώσει και ήταν απαίσιος. Του φώναζα να ανοίξει τις πόρτες. Με έπιασε από τον σβέρκο και με τράβηξε πάνω του. Ο σιχαμένος! Δεν ξέρω… Ίσως θα έπρεπε να τον δαγκώσω με λύσσα και να του κάνω ζημιά. Ούτε αυτό, όμως, άντεχα να κάνω εκείνη τη στιγμή.

Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν. Χέρια, πόδια, γόνατα, αγκώνες. Υστερία. Σοκ. Κρίση. Στην αρχή τού άρεσε. Έβαζε περισσότερη δύναμη και πόθο. "Πάρ’τον! Πάρ’τον στο στόμα", μου έλεγε σχεδόν αυτιστικά.

Μετά από λίγα λεπτά, και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Έπεσα με τα γόνατα. "Άντε γαμ… που θες και ρόλο!".

Αναμένεται να κληθεί για εξηγήσεις

Η έρευνα του κ. Σπυρόπουλου αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προσκομιστεί από τον ΣΕΗ νέος φάκελος με καταγγελία κατά του Πέτρου Φιλιππίδη. Εφόσον δεν υπάρξει νέο υλικό, ο Εισαγγελέας σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται την ερχόμενη εβδομάδα να αποστείλει στον ηθοποιό κλήση για ανωμοτί κατάθεση.

Ο ηθοποιός θα κληθεί σε εξηγήσεις ως ύποπτος για μία πράξη βιασμού που φέρεται να τελέστηκε το 2008 και για δύο πράξεις απόπειρας βιασμού το 2010 και το 2014.

Η επόμενη κίνηση είναι - αφού μελετηθούν οι ισχυρισμοί του ηθοποιού - ο εισαγγελικός λειτουργός να αποφασίσει αν θα προχωρήσει ή όχι στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του ηθοποιού για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που του αποδίδουν οι τρεις καταγγέλουσες. Αν ο καλλιτέχνης διωχθεί η υπόθεση θα ανατεθεί σε ανακριτή ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος καλλιτέχνης θα κληθεί να απολογηθεί.

Πηγή: thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News