Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

AstraZeneca: Ο ΠΟΥ συνιστά τη συνέχιση των εμβολιασμών


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων και συνιστά την συνέχιση των εμβολιασμών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΟΥ:

Ορισμένες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση ανέστειλαν προσωρινά τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca COVID-19 ως προληπτικό μέτρο βάσει αναφορών σπάνιων διαταραχών πήξης του αίματος σε άτομα που είχαν λάβει το εμβόλιο. Άλλες χώρες της ΕΕ - έχοντας εξετάσει τις ίδιες πληροφορίες - αποφάσισαν να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το εμβόλιο στα προγράμματα εμβολιασμού τους.

Ο εμβολιασμός κατά του COVID-19 δεν θα μειώσει τις ασθένειες ή τους θανάτους από άλλες αιτίες. Τα θρομβοεμβολικά συμβάντα είναι γνωστό ότι συμβαίνουν συχνά. Ο φλεβικός θρομβοεμβολισμός είναι η τρίτη πιο κοινή καρδιαγγειακή νόσος παγκοσμίως.

Σε εκτεταμένες εκστρατείες εμβολιασμού, είναι συνηθισμένο για τις χώρες να επισημαίνουν πιθανά ανεπιθύμητα συμβάντα μετά τον εμβολιασμό. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι τα συμβάντα συνδέονται με τον ίδιο τον εμβολιασμό, αλλά είναι καλή πρακτική η διερεύνησή τους. Δείχνει επίσης ότι λειτουργεί το σύστημα παρακολούθησης και ότι υπάρχουν αποτελεσματικοί έλεγχοι.

Ο ΠΟΥ βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και ρυθμιστικές αρχές σε όλο τον κόσμο για τις τελευταίες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου COVID-19. Η Παγκόσμια Συμβουλευτική Επιτροπή ΠΟΥ για την Ασφάλεια των Εμβολίων αξιολογεί προσεκτικά τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα ασφάλειας για το εμβόλιο AstraZeneca. Μόλις ολοκληρωθεί αυτός ο έλεγχος, ο ΠΟΥ θα κοινοποιήσει αμέσως τα ευρήματα στο κοινό.

Προς το παρόν, o ΠΟΥ θεωρεί ότι τα οφέλη του εμβολίου AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων που συνδέονται με αυτό και συνιστά να συνεχιστούν οι εμβολιασμοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι όροι χρήσης που ισχύουν για τη δημοσίευση των σχολίων, έχουν ως εξής:

Κάτωθι των περισσοτέρων κειμένων του διαδικτυακού τόπου παρέχεται η δυνατότητα υποβολής σχολίων από τους χρήστες/ επισκέπτες. Η δυνατότητα αυτή είναι καταρχήν ελεύθερη. Ωστόσο, η συντακτική ομάδα δύναται να προβεί άμεσα και χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση ή αιτιολόγηση, στη διαγραφή οιουδήποτε σχολίου κρίνει ότι είναι εκτός του δεοντολογικού πλαισίου, των στόχων και των υπηρεσιών του διαδικτυακού τόπου, ειδικά δε εάν αυτό είναι υβριστικό, ειρωνικό, έχει στόχο να προσβάλλει τρίτο πρόσωπο ή την ιστοσελίδα.

Σε καμία περίπτωση ο διαχειριστής του διαδικτυακού τόπου δεν υιοθετεί, ενστερνίζεται, αποδέχεται ή εγγυάται την αλήθεια των προσωπικών σκέψεων, αντιλήψεων και πληροφοριών, οι οποίες εκφράζονται από τους επισκέπτες/χρήστες της ιστοσελίδας.

Με την αποστολή ενός σχολίου αυτόματα αποδέχεστε τους όρους χρήσης.

Η συντακτική ομάδα του Aridaia News